D1: wel handenwarmer, wel druk, maar geen hartverwarmend spel in derby: 1-3

dsc_7873Een week na onze mooie overwinning op de koploper, stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma: Apollo 8 uit Borne.  In een competitie met teams uit Amsterdam, Nijmegen en Zwolle kan dit gerust als een échte derby worden gezien. We waren daarom extra gemotiveerd om met deze wedstrijd ook aan het thuispubliek te laten zien wat we kunnen.
Vooraf werd de druk door Jeroen nog even opgevoerd: ‘Als jullie van een team verliezen mag dat van elk team zijn, maar NIET van Apollo’. De toon was gezet, een belangrijke wedstrijd dus.

Voor de wedstrijd had Manon een verrassing…… Nee ze gaat niet trouwen, nee ze is ook niet zwanger, ze had een zak vol cadeautjes!! Voor ons allemaal een ‘handenwarmer’. Deze kun je opwarmen en in je hand houden tijdens de wedstrijden zodat de bankzitters geen koude vingers krijgen met dit koude weer! Alice was er vooral erg blij mee, ze begon op de bank dus het kwam meteen van pas!

Na een fanatiek potje inspelen kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het eerste punt leek het niet onze dag te gaan worden.. De pass kwam niet, en als die wel kwam, kwam de set-up niet, en als die dan kwam, liep de aanval niet. Nu bleek uit andere wedstrijden dat we goed presteren onder druk, want we hebben vaker laten zien dat we van een achterstand terug kunnen komen. Ook nu stonden we met 21-16 achter, onze favoriete achterstand om weer terug te komen! Jeroen vroeg een time-out aan, NU moest het gaan gebeuren.. Helaas lukt het ons niet altijd, de set ging door veel onnodige fouten met 25-20 verloren.

De tweede set lieten we nog steeds niet ons eigen spelletje zien. Met veel serve fouten (na 18 serve fouten zijn we maar gestopt met tellen) maakten we het onszelf ook niet makkelijk. Gelukkig hadden we het geluk aan onze zijde, puntje voor puntje wisten we uit te lopen en na een spannend einde wonnen we deze set met 25-22.

Over de rest van de wedstrijd wil ik het liever niet meer hebben. Verliezen met 25-18 en 25-15 zijn geen setstanden om trots op te zijn.. Een 3-1 verlies helaas. Aan onze mini, Roos Nijhuis, heeft het in ieder geval niet gelegen. We hopen dat je het leuk vond Roos, bedankt voor je support!!

Er zit nu niks anders op dan weer een week heel hard trainen om er volgende week gewoon weer staan!! De volgende wedstrijd is namelijk weer een derby, dit keer op 3 december een thuiswedstrijd tegen Tornado Geesteren. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!