Mini van de week

Uitleg over concept “Mini van de week”

Voor de mini’s is het erg spannend om een keer een wedstrijd van Dames 1 van dichtbij mee te maken. Zij kijken vaak op tegen zo’n team.  En wat is dan mooier om tijdens een wedstrijd als mini op de spelersbank te mogen plaatsnemen en alles eens van dichtbij mee te maken.

Opzet

We willen gaan werken met mini’s van niveau 5/6. Deze mini’s kennen alle basisvaardigheden van het volleybal; opslag, pass, set-up en eventueel ook de aanval. Zij zijn ook van zo’n leeftijd dat ze zich wel willen voegen bij al die dames, zonder dat ouders direct in de buurt hoeven te zijn. Er zijn niet altijd evenveel mini’s als aantal wedstrijden van dames 1. Het kan daarom zijn dat er ook mini’s van niveau 4 aan de beurt komen.

Vanaf vorig seizoen is het mogelijk dat er 2 mini’s aanwezig mogen zijn bij een wedstrijd van dames 1. Zij kunnen dan samen met ons meedoen met de warming-up en op de bank plaats nemen als de wedstrijd start.

Deze mini heeft overigens dezelfde rechten als wisselspelers buiten het veld.

Activiteiten van de ‘Mini van de week’

  • Aanwezig zijn bij de voorbespreking, inclusief glas ranja à tijdens deze voorbespreking zullen alle handtekeningen van Dames 1-speelsters en coach op een speciaal T- shirt  ‘Mini van de week’  gezet worden. Dit shirt doet de mini dan aan tijdens de wedstrijd.
  • Meedoen met de warming-up
  • De mini’s kunnen samen inspelen als de speelsters van D1 gaan inspelen.
  • Tijdens het inslaan mogen de mini’s de ballen van de tegenstander opvangen en doorgeven aan de speelsters van D1.
  • De eerste rally meespelen aan het begin van de echte wedstrijd à de mini begint met de opslag en vangt de bal van de tegenstander weer op. Als deze rally afgelopen is, neemt de mini plaats op de spelersbank.
    Beide mini’s krijgen de mogelijkheid om op te slaan (om de beurt).
  • Tijdens de wedstrijd aanwezig zijn op de spelersbank, deelnemen aan de time-outs.
  • Na de wedstrijd (samen met Dames 1) patat eten met een glas ranja.

Vooraf aan elke wedstrijd zal op de Wevo ’70 website en in het Trefpunt aangegeven worden wie tijdens de thuiswedstrijd de mini’s van de week zullen zijn. Er wordt een foto opgehangen met een klein verhaaltje over deze speelsters.

Er wordt er een jaaroverzicht gemaakt voor alle ouders van de mini’s. Hierop staat aangegeven welke mini wanneer aan de beurt is. Als een mini een datum niet kan, kan er onderling gewisseld worden. Deze wisseling moet wel bekend gemaakt worden bij de Jeugd Commissie (JC), zodat de goede foto (en tekst) op de site en in het Trefpunt komen te hangen.

Shirt ‘Mini van de week’

Mini van de week

Mini van de week

In overleg met de Sponsor Commissie (SC) is besloten dat elke mini van de week het T-shirt mag houden. Vooraf aan de wedstrijd zullen alle speelsters van Dames 1 en coach een handtekening op dit speciale T-shirt zetten. Dit shirt mag de mini na de wedstrijd meenemen naar huis als aandenken.