Beachttraining van Michel Everaert groot succes!

WEERSELO – Het was een weekje later dan de bedoeling was, door de storm van vorige week donderdag. Maar afgelopen donderdagavond was Michel Everaert dan toch in Weerselo om daar de jeugd en senioren van Wevo’70 de fijne kneepjes van het beachvolleybal bij te brengen.

En wie kun je dan beter hebben dan Michel Everaert? De voormalig Olympisch beachvolleyballer en de man die beachvolleybal in Nederland op de kaart zette. Everaert is vijfvoudig Nederlands kampioen beachvolleybal. Hij vormde met de in Hengelo (Ov) opgegroeide Sander Mulder het Nederlandse duo op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, waar beachvolleybal voor het eerst op het programma stond. Inmiddels is de sport, mede dankzij de niet aflatende inspanningen van Everaert, niet meer weg te denken uit ons land. De grootste toernooien zijn er, met succes, gehouden en Oranje heeft al jarenlang toppers in huis die grote titels binnenhalen, tot aan de wereldtitel toe.

Onder de indruk van accommodatie
Wevo’70, dat later dit jaar zijn door corona uitgesteld 50-jarig bestaan alsnog hoopt te kunnen vieren, heeft sinds vorig jaar een prachtig eigen beachvolleybalcomplex. Het is, mede dankzij medewerking van voetbalclub UD Weerselo, in zeer korte tijd vorig jaar gerealiseerd door een groot aantal vrijwilligers van Wevo’70.

Michel Everaert toonde zich erg onder de indruk. “Het is echt een prachtige accommodatie, heel knap dat jullie dat vorig jaar in een moeilijke tijd letterlijk helemaal zelf uit de grond hebben gestampt”, aldus Everaert, in het dagelijks leven directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond.

‘Dan kom ik zelf wel’
Hij kwam er graag voor naar Weerselo. De contacten waren min of meer toevallig gelegd tijdens een podcast die was opgezet door Tjarko Muis, de trainer van Rosstars (dat ook al trainde op ons complex) dat net als Wevo’70 uitkomt in de eerste divisie. Voor die podcast waren ook Michel Everaert en de trainer van dames 1, Gerjan Heerkes, uitgenodigd. Heerkes vroeg Everaert bij die gelegenheid of hij nog iemand wist die een goede beachvolleybaltraining kon verzorgen. Everaert: “Die wist ik wel maar ik heb hem gezegd: ‘Dan kom ik zelf wel’. Want ik vind het spelletje nog steeds veel te leuk. Ik heb in het verleden veel meer beachvolleybaltraining gegeven maar daar had ik de laatste jaren nauwelijks tijd voor. Dus ja, ik vond het geweldig om hier een avond mijn kennis te delen.”

Geen tijd om koud te worden
Er was donderdagavond dan wel geen sprake meer van storm, er waren nog wel dreigende wolken, het was frisjes en helemaal droog bleef het ook niet. Maar erg veel tijd om het koud te krijgen hadden zowel de jeugd als de senioren niet, daar zorgde de fanatieke Everaert wel voor, samen met zijn assistenten voor deze gelegenheid Gerjan Heerkes en Arjen Grinwis, trainers van resp. Wevo D1 en D3. En de door de coronaregels zwaar getroffen volleyballers (de meeste senioren hebben al bijna een jaar niet meer gespeeld) waren dolblij dat ze op het door veel reclameborden van trouwe en nieuwe Wevo-sponsors omzoomde beachcomplex op sportpark De Echelpoel eindelijk weer hun geliefde sport konden beoefenen.

Een stuk wijzer geworden
En ze werden ook wat wijzer. Want het is echt wat anders dan zaalvolleybal, erkent ook Everaert. “Beachvolleybal kan ontzettend leuk zijn als je de basisregels kent. Als je die niet kent, is het veel minder leuk. Ik hoop dat ik een eerste aanzet heb gegeven. En anders kom ik later dit jaar, als de zon echt schijnt en de temperaturen wat aangenamer zijn, graag nog een keer terug om het laatste zetje te geven.”

Hieronder nog een aantal foto’s. Klik hier voor een leuke video