Katja Stam en Thijs Nijeboer geven beachvolleybaltraining bij Wevo’70!

Na de geslaagde trainingen die beachvolleybalpionier Michel Everaert vorige week heeft gegeven, hebben we de smaak te pakken. Komende vrijdagavond (26 maart) zullen twee huidige Nederlandse toppers, Thijs Nijeboer en Katja Stam hun kennis delen met ons.

Nijeboer (geboren in het Groningse Garnwerd maar daarna al snel verhuisd naar Twente) en Stam (geboren en getogen in Emmen) zijn beiden fulltime professioneel beachvolleyballers. Zoals zovelen zijn ze begonnen als volleyballer in de zaal. Thijs heeft gespeeld bij FC Schüttorf (Duitsland), vervolgens in de eredivisie met Rivo Rijssen en daarna nog een niveautje lager bij Webton Hengelo. Katja kwam uit voor Emmen’95 en Inter Rijswijk. Al snel combineerden ze zaal met zand en daar hebben ze nu dus definitief en met succes voor gekozen.

Blokkeerder van het team
Katja, ruim 1.90 meter lang en dus blokkeerder in haar team, speelt nu bij de topteams van Beachvolleybal Team Nederland, de Nederlandse selectie. Thijs speelt bij een commercieel team en is daar de verdediger. Ze delen niet alleen de passie voor (beach)volleybal, ook die voor elkaar. Ze wonen namelijk samen in Den Haag, het hart van beachvolleybal in Nederland, en trainen elke dag voor hun grote doel: deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Aardige erelijst bij elkaar gespeeld
Beiden hebben al een aardige erelijst bij elkaar geslagen en gedoken. Katja vormt een team met Raïsa Schoon en is regerend Nederlands kampioen, ze won ook zilver op het NK beach indoor in 2020, won twee keer zilver én twee keer brons op een toernooi van het hoogste mondiale niveau, de World Tour, pakte brons op het EK beachvolleybal onder 20 jaar, greep 9 keer de hoofdprijs in een speelronde van de eredivisie beachvolleybal
De erelijst van Thijs is iets bescheidener maar mag er met 3 keer zilver en 1 keer brons in de eredivisie en een vijfde plek op het NK van 2019 ook nog steeds zijn.

Helaas zonder publiek
Het stel zal dus vrijdag samen een beachvolleybaltraining verzorgen voor de eerste damesselectie van Wevo’70 op ons prachtige complex op De Echelpoel. In verband met de coronaregels is het helaas niet mogelijk om dat met publiek te doen. Maar trainer Gerjan Heerkes en de speelsters zullen die kennis ongetwijfeld opslaan en met ons delen.

Veel enthousiasme 
Overigens kijken we met een goed gevoel terug op de trainingen die Michel Everaert vorige week verzorgde. Het leverde ons, behalve enthousiasme en kennis, ook positieve publiciteit op in onder meer De Twentsche Courant Tubantia, op Vizier op Volleybal en in Dinkelland Visie en ook op de social media waren er vele enthousiaste reacties. Hopelijk wordt het weer snel beter en vooral, komen we ook op het punt dat we allemaal weer volop en zonder beperkingen onze sport kunnen beoefenen.