Blessures, tanden bijten en toch niet zo’n goede start?

DSC_5977

Op zaterdag 3 oktober stond onze tweede wedstrijd op het programma. Vanwege een aantal blessures/afmeldingen speelden Maud en Myrthe (uit A1) met ons mee. Om 3 uur precies begon de spannende strijd tegen SVH. Nouja spannend..

De eerste set kwamen we al meteen op een 0-7 achterstand te staan. Reden genoeg voor Elleke om een time-out aan te vragen. Blijkbaar had dit effect, want we kwamen al snel op 13-10 voor te staan! Je zou je bijna af gaan vragen wat Elleke ons precies had ingefluisterd.. Helaas was het wel van korte duur, want we lieten de tegenstander weer compleet over ons heen lopen. Passes die verkeerd gingen, er werd in het net geslagen, opslagfouten etc. Dit leidde dan ook tot een achterstand van 14-21. Elleke probeerde nog wat met twee wissels, maar het mocht niet baten. De eerste set werd kansloos verloren met 16-25.

Er moest wat gebeuren nu. In de tweede set begonnen we sterk en kwamen we met een paar mooie aanvallen op 8-4 voor te staan. Helaas lieten we ons ook nu een beetje gaan en door veelal domme fouten van onze kant stonden we al gauw 14-16 achter. Na een time-out kwamen we gelijk te staan op 19-19. Er was nog van alles mogelijk dus we lieten de moed niet zakken. Na een stand van 23-23 moesten we ook nu de winst weggeven.. De setstand werd 23-25.

Om de wedstrijd nog te kunnen winnen moesten we hoe dan ook deze set pakken. Na standen als: 4-3, 7-10, 15-12, 18-13 en 20-15 zie je al dat het op en af ging. Je zou haast denken dat we deze set nu wel zouden winnen.. Maar door onnodige fouten gaven we onze voorsprong snel weg en kwam het 23-22 te staan. Of het door de druk kwam of door hun goede aanval weten we niet, maar ook deze set gaven we weg. Het werd 23-25.

Bij de laatste set liet iedereen de moed wel even zakken. Maar één punt zou toch ook al mooi zijn? Na op het begin een voorsprong te hebben (6-3, 11-8) veranderde dit al snel in een achterstand (14-18). Na nog een time-out kwamen we op 18-19 te staan, maar helaas was ook nu de tegenpartij te sterk en gaven we ook déze set weg met 21-25.

Misschien hebben we de vorige wedstrijd wel te vroeg gejuicht, maar dit kwam zuur op ons dak. De volgende wedstrijd gaan we hopelijk weer knallen! Jullie zijn allen van harte welkom op zaterdag 10 oktober om 15.00 uur om ons aan te moedigen in het Trefpunt!!