D6: Goede voornemens, (auto)rally’s en een goede start

DSC_5977Nadat we vorig seizoen op een mooie 4e plaats zijn geëindigd, wilden we dit jaar voor het kampioenschap gaan! Aangezien onze trainer/coach Elleke een trainerscursus volgt, zal het niet aan de trainingen liggen.. Dit leidde tot een aantal voornemens: na elke wedstrijd een verslag schrijven, vaste taakverdeling m.b.t. de ballen en flesjes etc. Helaas is dat eerste voornemen al mislukt, vandaar dat er vandaag niet één, maar zelfs twee wedstrijdverslagen online staan!

Op vrijdag 18 september stond onze eerste wedstrijd op het programma. Vol goede moed vertrokken we richting Den Ham. Nou weten sommigen van jullie dat het best een stukje rijden is, vandaar dat de TomTom maar uit de kast werd gehaald. Helaas stuurde deze ons via een afgesloten straat (er stonden wel borden, maar die werden natuurlijk compleet genegeerd) en moesten we een heel eind omrijden. Er bleek namelijk een autorally aan de gang te zijn.. wisten wij veel! Maargoed, eenmaal aangekomen snel een bakkie pleur en toen de zaal in.

De eerste set was een complete ‘zoutzakken’ gebeuren. Van beide kanten werd er maar wat gedaan en er was niet veel interactie. Wonder boven wonder toch de set gewonnen met 22-25! Maar de 2e set moest hoe dan ook beter..

En óf het beter ging de tweede set. Na een paar sterke opslagreeksen vloog de set voorbij. De tegenstander was kansloos. Deze set trokken we dan ook snel naar ons toe met een legendarische stand van 3-25!!

Nu moesten we de rest ook winnen. De derde en vierde set bleven we bezig met ons eigen spelletje, waardoor de tegenstander niet was opgewassen tegen ons. Af en toe kwamen ze iets dichterbij, maar uiteindelijk werden ook deze sets gewonnen door ons (19-25 en 18-25).

Met 4-0 winst komen we zo toch nog dicht in de buurt van het kampioenschap. Jammer dat dit onze eerste wedstrijd was, waardoor er nog van alles mogelijk is haha.. Op naar de volgende wedstrijd!

Helaas is Meike in de derde set hard door haar enkel gegaan en moeten wij haar de komende wedstrijd(en) missen..