D1: BAM! De eerste vijfpunter in de eerste divisie!

Afgelopen zaterdag togen we naar het pittoreske Varsseveld. Niet links of rechts van Varsseveld, maar naar het sportcentrum. Voor de wedstrijd het beeld wat we vaker zien. Tegenstander al op het veld, wij nog aan de koffie. Dat tekent ook ons seizoen tot nu toe: alles doen we gewoon op onze eigen manier.

En dat dat ons tot afgelopen week zelfs naast de koploper op de ranglijst heeft gebracht: ach, daar gaan we ook heel nuchter mee om. Ook is er geen reden om onze doelstelling aan te passen, we gaan wel zien waar het schip strandt! Als het al strandt, zou dat in Varsseveld kunnen zijn.

Maar ook daar strandt er niets. Sterker nog, voor het eerst pakken we een volle vijfpunter: 0-4!

De ‘Blauwe Muur’ van Carine en Isa. Foto: Isolutions Fotografie Doetinchem

Degelijk
In de eerste drie sets spelen we steeds degelijke sets. In het begin mooie punten afgewisseld met foutjes, maar vanaf de tweede helft van de sets goede servedruk.
Tel daarbij dat we altijd kunnen leunen op de ‘Blauwe Muur’ en dan zijn we boven de 20 erg sterk. Met -20, -21 en -19 staan we op een 3-0 voorsprong en mogen we voor het eerst dit seizoen voor de bonus spelen.
Dat beloven we elkaar dan ook voor de set, maar we doen iets anders. 6-3 wordt 10-5 en dan zijn onze time-outs al weer op. VCV ruikt een punt en speelt aanvallend veel dwingender en loopt uit naar 16-8. Met een blokpunt komen we op 16-9 en dat is het startsein voor een inhaalrace!

Silke vindt een manier om het 2-blok van VCV te verschalken. Foto: Isolutions Fotografie Doetinchem

Genadeloos
Twee serveseries later staat er zomaar 17-17 op de borden. VCV komt na hun tweede time-out weer in het spel en vervolgens loopt de set op side-out naar 21-21. En dan slaat ons blok weer genadeloos toe, met twee kills achter elkaar: 21-23. Wat een fantastisch wapen hebben we daarmee in handen. Keurig spelen we weer de set uit en nemen ook deze set mee naar Weerselo: 23-25 (0-4).

Caroline vindt het gaatje rechtdoor bij VCV. Foto: Isolutions Fotografie Doetinchem

Trainer/coach Gerjan Heerkes kon na afloop niets anders dan een intens tevreden man zijn. “Fantastisch resultaat, waarvoor we weer alle speelsters nodig hebben gehad. Op de juiste momenten was er een goede focus op het spel en op karakter haalden we de laatste set binnen. Dan past alleen maar trots! Trots op mijn team dat het gewoon geweldig goed doet!”

Kom zaterdag!
Komende zaterdag spelen we, na vijf uitwedstrijden, pas onze derde thuiswedstrijd. Opnieuw een Twentse derby en dat belooft een kraker te worden, tegen de nummer vier Krekkers uit Mariaparochie, dat een duel minder speelde. Oktober is voorbij, dus geen Oktoberfest en dus wel weer de reguliere aanvangstijd in ’t Trefpunt van 16.30u. Omdat de gasten ook de nodige supporters zullen meebrengen, hopen en rekenen we weer op een hoop fans om ons te steunen en aan te moedigen. Entree als altijd gratis! Tot zaterdag!

Wevo’70 D1