D1 overtuigend langs WVC Volley en is koning te rijk!

Wat een geweldige wedstrijd weer van onze ploeg, afgelopen donderdagavond! In de eerste divisie A werd een wedstrijd vooruit gespeeld, op verzoek van de thuisclub.
WVC Volley uit Wierden was deze avond dus de tegenstander. Voor het begin van deze wedstrijd had WVC 11 uit 4 gesprokkeld tegenover de 15 uit 5 die wij al hadden staan. Beide teams verloren vorige week zaterdag een Twentse derby met 3-2 en kregen dus al vlot weer een kans om er een mogelijke winstpartij tegenover te zetten.

Bij binnenkomst in de hal, is de thuisploeg al op het veld aanwezig, wij gaan eerst aan de koffie en thee enz. In ieder geval een relaxte start van de avond. Aan de eerste set beginnen we dan ook prima, al snel een 0-2 op het bord. Op 5-2 gaat het echter wat te relaxed en is een time-out nodig. WVC Volley loopt door naar 7-2 en die marge blijven ze vasthouden. Wij gaan ineens wel punten scoren, maar brengen (nog) niets extra, om voor een kentering in de set te zorgen. De thuisploeg speelt het netjes uit en wij moeten een 25-20 incasseren (1-0).

Hard weg
Set 2 verloopt eerst gelijkopgaand. 3-3 wordt 6-6 en dan slaan we een gaatje. WVC Volley neemt een time-out met het gewenste effect, op 12-12 staan ze er weer naast. Na een onderbreking van onze kant, lopen we ineens wel hard weg en op 16-21 lijkt het goed te vallen voor ons. Een lastige serveserie brengt ons in moeilijkheden en vanaf 22-22 gaat het spannend worden. Beide teams krijgen setpunten zodat we een lange verlenging ingaan. Ook wordt het even turbulent met een gele kaart, maar wij houden de kop er bij en met een denderend kill-block is het 28-30 en dus 1-1.

Wakker
Op 4-0 voor Wierden worden we wakker in set 3. Net op tijd om bij te schakelen, en dat doen we ook knap. Op 11-10 een knappe serviceserie van ons en WVC Volley komt er niet onderuit en pas op 10-19 krijgen ze weer de kans. Op side-out spelen we de set uit zodat het met 16-25 ineens 1-2 voor ons staat! Dat lijkt weer een tik voor de tegenstander, want in set 4 geven we nog eens extra gas. 1-5 wordt 2-9 en met mooie punten spelen we ons naar 9-18. Dan krijgen we weer een lastige serve op de rotatie en slaat de vlam in de pan. Voordat we het goed beseffen staat het 15-18 en lijkt WVC Volley de geest terug te hebben gevonden. Op dat moment gaat het (weer) talrijke publiek uit Weerselo achter de ploeg staan en maken we in een lange rally de bevrijdende 15-19. Een ace er overheen en een rake klap verder staan we op 15-21 en spelen dan met goed side-outspel de winst naar ons toe: 20-25 (1-3).

Fabelachtige start
Trainer/coach Gerjan Heerkes steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Het is een fabelachtige start voor mijn ploeg in het debuutjaar in de eerste divisie. Na drie wedstrijden vonden we het al fantastisch, maar na zes wedstrijden is het fabelachtig! Met 19 punten staan we inmiddels veel hoger dan wat we vooraf hadden durven voorspellen, laat staan hopen. Het tekent het karakter in de ploeg en het willen werken voor elkaar. Elke wedstrijd weer en dat brengen we ook steeds weer op. Ook deze gedenkwaardige donderdagavond dus weer.”

Volgende afspraak: 2 november, 16.45u in Varsseveld bij VCV. Tot dan?

Dames 1.