D1 brengt koploper op rand van eerste nederlaag!

Op de tweede thuisspeeldag in Weerselo, begon de middag eens niet met jeugdwedstrijden, maar stroomde ’t Trefpunt al kort na de middag vol met toeschouwers. Om half één startte daar namelijk de wedstrijd al tussen Wevo’70 en de reserves van Apollo 8 uit Borne.

De teams kennen elkaar van de vorige competitie waarin de Bornse formatie overtuigend kampioen wist te worden. Wevo’70 werd tweede maar had de onderlinge wedstrijden nog wel vers voor de bril. Ook de oefenwedstrijd voor de zomervakantie konden we ons nog goed herinneren, waarbij het beeld eigenlijk drie keer hetzelfde was: alle drie keren er kansloos vanaf gespeeld! En dan spelen we nu na de promotie weer tegen deze ploeg in de wetenschap dat ze het dit jaar zo goed doen, dat ze zelfs als koploper van de eerste divisie A naar Weerselo toe komen……

Gepimpt speelveld
Het speelveld in Weerselo is helemaal gepimpt: paalbeschermers, nieuw telbord op de tafel, nieuw elektronisch scorebord hoog aan de muur, een nagelnieuw net en een muziekinstallatie met dreunende muziek tijdens het inspelen. Ook heeft het bestuur er alles aan gedaan om ook de verbinding voor het DWF te verbeteren en ook dat was zaterdag goed te merken, geen onnodige wachttijden op het elektronische systeem! Kortom, alles lag klaar voor een mooie pot volleybal.

Afgeladen vol
De tribunes waren afgeladen vol en het is op zijn plaats om dit publiek te complimenteren tot het bijdragen van een geweldige wedstrijdsfeer in ’t Trefpunt! Want in deze fantastische sfeer werd door beide teams een prachtige wedstrijd neergelegd. Zeker niet altijd even fraai, maar er werd met hartstocht en passie gespeeld voor de punten. Ups en downs aan beide zijden van het net en tactische moves om te trachten het spelbeeld te beïnvloeden. En dan eindigend in een loeispannende tiebreak, die ook alles in zich had.

Spektakel
Het spektakel eindigde in een zwaarbevochten 3-2 zege voor de koploper uit Borne. En dat had net zo goed de andere kant op kunnen vallen, want op 13-11 stonden wij nog aan de goede kant van de score. Het gebeurt niet vaak dat je na een verloren tiebreak zelfs glimlachend naar je ploeg kunt kijken, want ook vandaag flikken we het gewoon weer. Ook in de vijfde speelronde doen we ‘gewoon’ mee op dit niveau en halen twee punten, waar we vooraf blind voor hadden getekend.

Opleving
Een toch redelijk verrassende winst in set 1 (25-20) kreeg geen vervolg in de tweede set. Daar worden we als vanouds volledig weggeblazen door Apollo 8 II: 12-25. Ook het begin van set 3 hetzelfde beeld, constant achter staan en vooral vechtend tegen onszelf. Wel zie je een opleving aan het einde van set 3, maar die komt te laat: 21-25 (1-2).

Vol gas
In set 4 spreken we af om vanaf het eerste punt vol gas te geven. De opstelling wordt tactisch omgezet en ineens is het beeld in de wedstrijd anders. 4-1 wordt 9-2 en alles lukt aan onze kant. Na 19-9 begint het besef te komen, dat er een tiebreak in zit en vol gas stomen we door naar 25-13 (2-2). Erg knap om zo in een wedstrijd terug te komen en op deze manier weer twee punten aan het totaal toe te voegen! Felicitaties aan de jonge ploeg uit Borne, maar met een gevoel dat we ‘iets’ gewonnen hebben, stapten we van veld.

Lederhosen
En waarom nou zo vroeg gespeeld op deze zaterdag? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Om de clubkas van Wevo’70 te spekken hebben meer dan 20 dames die avond de handen uit de lederhosen en mouwen gestoken om onze dorpsclub te ondersteunen!

Donderdag alweer
Niet zaterdag, maar overmorgen al, staat er weer een wedstrijd op het programma. Donderdagavond stappen we op de fiets naar Wierden om daar tegen WVC Volley te spelen. Om 20.30 uur zal de wedstrijd starten. Jullie zijn opnieuw van harte welkom met ons mee te fietsen…

Wevo’70 D1