D1 strijdt in Sneek tot de laatste snik en komt zegevierend boven!

Op een regenachtige zaterdag reisden we naar Sneek. VC Sneek speelt al jaren in de eredivisie en staat er om bekend dat ze altijd weer eigen talenten opleiden. Wij mochten aantreden tegen Sneek II en in de voorbeschouwingen is dit team getipt als een van de titelkandidaten in de Eerste divisie A

Als we vooraf de namen even bekijken op het wedstrijdformulier, verbaast ons die voorspelling ook niet: maar liefst drie voormalig eredivisiespeelsters staan op het opstellingsbriefje in de eerste set! Aan onze kant van het net staan in het Weerselose blauw allemaal speelsters die zin hebben in hopelijk weer een mooi potje! 

Niet helemaal fit en grieperig
Met een aantal speelsters niet helemaal fit en grieperig, staan we wel volledig aan de start. En eenmaal begonnen, begint er een slijtageslag. Mooie rally’s, harde aanvallen, vooral van Friese zijde, maar ook een onbevangen spelend Wevo’70. Blokkerend is het even zoeken, Sneek probeert met een snel spelletje onze verdediging uit elkaar te spelen. Tot 10-10 is het stuivertje wisselen en kan het beide kanten op. Maar verrassend genoeg gaan wij de regie opeisen! De service wordt drukvoller en daarmee krijgt ons blok vat op de Sneker aanvallen. De ‘Blauwe Muur’ scoort keer op keer en VC Sneek weet het even niet meer: 16-25 (0-1).

Zenuwslopend
In set twee weer een felle tweestrijd. Om en om gaan de teams aan de leiding. Voor de neutrale kijker vast en zeker een prachtig schouwspel, voor ons zenuwslopend! Tot aan de 20 blijft het gelijk. Op 24-23 setpoint voor Sneek, maar een knetterend killblock brengt de 24-24 op de bordjes. De service is weer goed en Sneek komt weer met geweld over de buitenkant, maar de rechtdoor geslagen bal wordt van de zijlijn geplukt, omhoog gewerkt en vervolgens met lef aangevallen: 24-25 en setpoint voor Wevo’70! De volgende serve valt kort achter het net en die werd niet verwacht en ploft zo op de grond: 24-26 (0-2).

Kwartje valt andere kant op
In set drie en vier zien we dat VC Sneek II in de eindfases net even wat meer kan bijzetten. Geen moment laat Wevo’70 ook maar iets liggen, maar valt het kwartje boven de 20 net niet onze kant op. Twee keer 25-21 betekent 2-2 en een tiebreak.

Na al twee uur spelen, allemaal al gespeeld en een bijdrage kunnen leveren en dan nog een keer opladen voor de beslissing. Twee punten is natuurlijk ook al mooi, maar zit er nog wat in?

Hard tegen hard
Het beeld in de wedstrijd blijft hetzelfde. Ook na twee uur spelen gaat het hard tegen hard. 2-2 wordt 4-4 en op 6-6 slaan wij het gaatje naar de wissel: 6-8. De meegereisde fans (ja ja, zelfs helemaal in Sneek!) gaan er bij staan: het zal toch niet?

Na de wissel met een ace naar 6-9. VC Sneek vraagt een 3e time-out aan maar niets brengt ons van de wijs. Om en om maken we de side-out scores en op 8-11 doen we er zelfs nog een schepje bovenop. Op 10-14 nog een time-out en de eerstvolgende serve van de Friezinnen landt achter de achterlijn: 10-15 en dus 3-2 winst!!

Geweldig!
Een geweldige wedstrijd gespeeld, knap op voorsprong gekomen, tegenstander komt op klasse terug en dan op karakter de rug recht trekken en de zege binnen halen: in één woord: GEWELDIG!!

Komende zaterdag de tweede thuiswedstrijd. En dat wordt weer een zware klus, met koploper Apollo 8 2 op bezoek in ’t Trefpunt. Hopelijk komen veel fans ons een hart onder de riem steken want ook uit Borne zullen de nodige supporters aanwezig zijn. Tot dan!

Wevo’70 D1