D1: na verdiende tweede zege zomaar in linkerrijtje

Zaterdag mochten we voor het eerst aantreden voor het eigen publiek in Weerselo. Voor mooi gevulde tribunes startten we tegen de reserves van eredivisionist VC Zwolle.

Een redelijk jonge ploeg die technisch goed onderlegd is, want dat hebben we in het begin van de wedstrijd ervaren. Hoge servicedruk zette onze passlijn voortdurend onder druk, waardoor zwaarbevochten voorsprongen steeds weer werden tenietgedaan. Gelukkig kunnen wij in eindfases van sets altijd leunen op onze sterke blokkering en zo ook in de openingsset: 25-21 (1-0).

Set 2 gaf aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Steeds weer kwamen we een punt of drie, vier voor, steeds weer pareerde VC Zwolle II dit met messcherpe services. Op 20-20 kwamen ze weer langszij en dit keer konden we niet tijdig een juist antwoord vinden: 22-25 (1-1). Tot op dat moment een verdiende tussenstand.

Vanaf set drie zie je de wedstrijd kantelen. Daar waar wij sterker beginnen te serveren zie je VC Zwolle II onder druk komen en vervolgens minder sterk serveren. Op het einde van de set lijken ze nog even terug te komen, maar met 25-21 komen we op een 2-1 voorsprong.
Set 4 is vervolgens een mooie set voor ons om te spelen en voor het publiek om naar te kijken. VC Zwolle II kan niet aanklampen en wij kunnen gestaag aan een voorsprong bouwen en afsluiten met een dikke 25-15 (3-1).

Een verdiende overwinning tegen een team met groeipotentie, dat zeker! Maar vandaag zijn de vier punten voor ons en staan we met 10 uit 3 zomaar in het ‘linkerrijtje’…. Eens kijken wat dat waard is, de komende weken, eerst maar eens naar het Friese Sneek, waar VC Sneek II de tegenstander zal zijn in een immens grote sporthal.