D1: de voorbereiding is in volle gang, de vorderingen zijn er!

Peptalk voor het duel tegen Voltena, met resultaat!

Afgelopen zondag was ‘t Trefpunt in Weerselo het decor van een driekamp in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Dames 1. Dat gaat op 19 september al van start, dus is wat oefenen voor de tijd niet verkeerd.

Dames 1 heeft al een oefenwedstrijd in Emlichheim gespeeld. Op een vrijdagavond speelden we in de warmte tegen de reserves van SC Union Emlichheim, die al een aantal jaren uitkomen in de 3e Bundesliga. Een ingespeeld team waartegen we goed voor de dag kwamen en alle vier sets konden winnen.

Een week later oefenden we thuis tegen de buren uit Tubbergen. Andere opstellingen gespeeld, meer onrust, wisselvallig qua niveau, maar tegen de Topdivisionist toch gelijkgespeeld: 2-2. Daar bleek wel ruimte voor verbetering…. 🙂

Daar hebben we dan ook aan gewerkt en zo speelden we zondagmorgen tegen Rosstars uit Rossum. Twee sets wisten we ruim te winnen en de afsluitende set verloren we in de verlenging. De middagwedstrijd was tegen IMS/Voltena uit Werkendam. Deze ploeg komt uit in de Topdivisie en ook tegen deze ploeg wisten we met 2-1 te winnen. IMS/Voltena won ook van Rosstars met 2-1.
Uiteraard is winnen of verliezen van ondergeschikt belang, maar vooral het degelijke spel wat we zondag lieten zien, en het plezier wat er vanaf straalde, geeft aan dat we op de goede weg zitten.
Komende zondag spelen we thuis om 14.00 uur tegen Halley uit Wehl

Topdivisionist Voltena werd met 2-1 verslagen, net als eerste divisionist Rosstars.