D1: doucheschuim, fietslampjes en een 4-0 zege….BAM!

DSC_2986Na een zure nederlaag afgelopen woensdag tegen Rosstars DS1 in de halve finale van de bekercompetitie (verslag volgt), stond afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Elite/Dynamo; de hekkensluiter van de derde divisie A. De beker moesten we helaas aan ons voorbij laten gaan, maar in de competitie is alles nog mogelijk en zijn we nog volop in de race om tweede te worden!

Zoals altijd werd om 16:00 afgesproken in de kantine voor koffie of thee. Niemand was op dat moment al druk met onze eigen wedstrijd, want iedereen wilde even meemaken hoe dames 7 (met coach Suzanne) kampioen zouden worden! En dat is gelukt, gefeliciteerd dames! Toch riep Hans even bijeen om ons te benoemen tot het team (in zijn volleybalgeschiedenis) dat het langst onder de douche staat na een training/wedstrijd. En daarom kregen we allemaal van Hans een heerlijke doucheschuim. En dat was nog niet alles, ook kregen we allemaal fietslampjes. Bedankt Hans!

Iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd. We hadden drie sets nodig om onze tweede plek veilig te stellen. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Dynamo had niet veel in te brengen tegen ons snelle en gevarieerde spel. Een duidelijke 25-15 was het resultaat van de eerste set.

Één taak kregen we van Hans in de tweede set: eigen spel vasthouden. We begonnen deze set stroef, maar we wisten snel ons eigen spel weer te vinden. Opnieuw 25-15 aan onze zijde.

D1timeoutDe derde set verliep anders dan de eerste twee sets. Dynamo zag kansen, doordat het scoren aan onze kant uitbleef. Gelukkig waren we op tijd scherp en wisten we deze set toch te winnen met 25-22. De tweede plek is een feit en promotie naar de tweede divisie komt nu wel heel dichtbij. Dit betekent dat ons seizoen nog niet voorbij is, aangezien we promotie/degradatie wedstrijden moeten spelen.

De kers op de taart was er, maar een extra toefje slagroom is nooit verkeerd. Met een geheel nieuwe opstelling en een  super serve serie van Juliët sloten we onze laatste thuiswedstrijd af met een duidelijke setwinst 25-12 en dus een BAM!
Na de wedstrijd zijn we met z’n allen snel naar veld 3 gelopen om meisjes A2 te feliciteren met hun kampioenschap! Goed gedaan meiden, gefeliciteerd.

Ik wil hier namens dames 1 ook even van de gelegenheid gebruik maken om al onze tellers en vlaggers te bedanken voor dit seizoen! Superbedankt voor jullie inzet en bijdrage dit jaar! We hopen dat we volgend jaar opnieuw op jullie steun kunnen rekenen.

Vanavond spelen we om 19:30 onze laatste competitiewedstrijd van dit jaar in Geesteren. Uiteraard hopen we op een laatste BAM en willen we 5 punten meenemen naar Weerselo om onze tweede plek nog eens extra te benadrukken. Supporters, jullie zijn van harte welkom!

Hoe ons exacte programma voor de PD eruit gaat zien is nog onbekend, wordt vervolgd….