MB2: weekje later was het dan toch zover: kampioennuh!

MB2kleinAangezien we eigenlijk vorige week al kampioen konden worden gingen we toen met ons hele team richting Fleringen om de wedstrijd van Flevoll – Pollux te gaan kijken. Als Pollux 1 of meerdere setjes zou laten liggen zouden we kampioen zijn, maar dat was niet het geval en dus werd het nog een week uitgesteld.

Zaterdag 12 April was het dan eindelijk zover onze kampioenswedstrijd tegen Reggefiber DeVoKo. We gingen al lekker vroeg weg zodat we met z’n allen gezellig in de kantine wat konden drinken en een plak cake konden eten. Na even goed bij gekletst te hebben begon dan onze wedstrijd om 11.30. We begonnen de eerste set erg sterk en we liepen daarom ook meteen uit op DeVoKo. We speelden lekker ons eigen spelletje pass set-up en dan afmaken. Hierdoor hebben we deze set dus ook gewonnen met 14-25. Dus we waren KAMPIOENNNNN !!

Op naar de 2e set.

De tweede set verliep niet zo soepel iedereen ging vreemd op een anders positie. Daarmee kwamen we ook op een flinke achterstand. De pass kwam niet en dus konden we het niet afmaken en kregen we het er van langs van DeVoKo. We hebben deze set dus ook verloren met 25-21.

Op naar de 3e set.

We begonnen deze set goed en stonden meteen een paar puntjes voor op DeVoKo. Maar DeVoKo wou toch voor de winst en ze begonnen beter te spelen en wij maakten de fouten. Hierdoor kwamen ze flink terug, en kwamen ook nog met een voorsprong en wonnen deze set met 25-19. 2-1 achter we willen toch niet onze laatste wedstrijd verliezen en zo kampioen worden. Of waren we nog helemaal geen kampioen????

Kelly had nog even goed gekeken naar de punten en we hadden dus waarschijnlijk 2 sets nodig om kampioen te worden.

Iedereen schrok wel een beetje…. we zijn er nog niet, we moeten nog een set.

De vierde set begonnen we wat zenuwachtig maar vol overtuiging want we wouden deze set natuurlijk dik winnen. We waren lekker aan het spelen en kwamen op een mooie grote voorsprong. De serve ging super en DeVoKo wist er geen raad mee en zo hebben deze set dus dik gewonnen met 12-25.

Een 5e setter dus…

De set begon niet zo lekker we waren er allemaal niet helemaal bij en stonden dus ook achter met 8-4. Snel van veld verwisselen en weer door. We maakten weer punten en de achterstand werd minder maar DeVoKo stond nog steeds voor. Gaan we dan echt verliezen??? Nee hoor wij hadden serve stonden nog steeds 12-14 achter maar we wouden toch echt winnen. Na twee mooie easy’s  stonden we gelijk. Nu alles geven en winnen. Ze hadden onze serve niet goed onder controle en wij wonnen deze set nog maar net met 14-16. Achteraf hadden we maar 1 set nodig maar we hebben toch 3-2 gewonnen dus officieel KAMPIOENNNNNNNNNN !! Natuurlijk door het goede seizoen, en de training van onze trainsters op maandag (Nikki en Therese) waar we heel veel van geleerd hebben. Ook door de training op woensdag en de coaching met de wedstrijden door Anne en Karien hebben we veel  geleerd en een super leuk, gezellig en mooi seizoen hebben gehad. Bedankt allemaal !!

Iedereen bedankt voor het aanmoedigen en de cadeaus het was een spannende wedstrijd. Het was een top seizoen. We hebben ons kampioenschap natuurlijk goed gevierd eerst gezellig in de kantine onze taart opgegeten. ‘s Avonds bij Anne gezeten, en daarna bij Bays groot feest gemaakt !!

Groetjesss, Meisjes B2