Voor D1, D2 en D6 krijgt seizoen nog een staartje…

Achtergrond 2Het reguliere seizoen is afgelopen. Tijd om de balans op te maken. Maar daaruit blijkt dat nog niet alle teams klaar zijn. Voor Dames 1, Dames 2 en Dames 6 bijvoorbeeld staan er nog promotie/degradatieduels op het programma.

Dames 1

Die eindigden overtuigend als tweede in de derde divisie. Helaas zat een kampioenschap er niet in, Dynamo Tubbergen bleek met veel routiniers die al eerste divisie hebben gespeeld, een maat te groot voor iedereen. En hoewel de Tubbergse vrouwen naar het schijnt niet willen promoveren, kan Wevo niet zomaar die plek overnemen. Er moeten dus p/d-duels gespeeld worden.
Wevo moet daarvoor de strijd aangaan met twee Achterhoekse teams. De Nevobo heeft intussen het wedstrijdschema vastgesteld maar de dagen waarop gespeeld moet worden, zijn nog niet helemaal zeker en de tijden staan ook nog niet vast. Aan de volgorde kan echter niet getornd worden.
Het team van trainer/coach Hans Giesselink begint in principe op zaterdag 3 mei thuis tegen Langhenkel Orion 2 uit Doetinchem. Dat is de nummer twee uit de derde divisie B, zeg maar de zuidelijke derde divisie. Daarna moeten de meiden op bezoek bij Favorita in Dinxperlo, in principe op woensdag 7 mei. Favorita eindigde als tiende in de tweede divisie B en wist daarin 36 punten te halen. Uit die divisie degradeerden de vrouwen van Twente’05 uit Enschede. Daarna spelen Orion 2 en Favorita nog tegen elkaar. Wint Wevo beide duels, dan zijn ze gepromoveerd naar de tweede divisie. Dat zou een unicum zijn, want zo hoog speelde Wevo nog nooit.

Klik hier om het programma en de uitslagen in de gaten te houden

Dames 2

Dames 2 eindigde na een fel en spannend gevecht als tweede in de tweede klasse. De ploeg eindigde gelijk in punten met Set-Up’65 6: beide teams hadden liefst 82 punten na 22 duels. Maar D2 had 1 set meer gewonnen dan de Ootmarsumse ploeg en eindigde daardoor als tweede en mag nu gaan strijden voor een plek in de eerste klasse. En alsof het zo moest zijn: het team van Laurens Spijker moet daarvoor afrekenen met maar liefst twee andere teams van Set-Up’65. Ook hier is in principe een schema gemaakt. Dat ziet er als volgt  uit: op 3 mei speelt Dames 2 uit tegen Set-Up’65 D5. Op 7 mei spelen Set-Up’65 D5 en Set-Up’65 D4 tegen elkaar, waarna Wevo D2 op 10 mei thuis speelt tegen Set-Up’65 D4.

Klik hier om het programma en de uitslagen in de gaten te houden

Dames 6

Voor Wevo D6 is er een minder leuk slot van de competitie bedacht. Zij moeten namelijk gaan strijden tegen degradatie naar de vierde klasse, nadat ze op de negende plek (van 11 teams) waren geëindigd. Dat betekent dat ze op 10 mei naar de Diekmanhal moeten om daar allereerst een driekamp te spelen tegen de teams van Twente’05 7 en Webton Hengelo 8. Worden onze dames eerste in die poule, dan zijn ze klaar en blijven ze in de derde klasse, samen met de winnaars van de andere vijf poules die ook in de Diekmanhal in actie komen.

Worden ze tweede, dan wordt het een hele lange dag. Dan moeten ze namelijk een overkruising spelen tegen een andere nummer twee en vervolgens worden ze ingedeeld in een nieuwe poule van drie teams die dan voor een eindklassering moeten spelen. In totaal zijn er minimaal 7 plekken beschikbaar, maar dat kunnen er nog meer worden, vandaar dat er verder gespeeld moet worden voor een eindklassering.

Voor het volledige programma van D6 kun je hier kijken.