MA2 (het echte verslag): de Pokémon-strategie, de kampioensstrategie

DSC_30845 april was het dan zover, onze eerste echte kampioenswedstrijd ooit tegen de nummer 2 Mintonette. Dat waar dit team 5 jaar over gedroomd had, werd eindelijk werkelijkheid. Eerlijk is eerlijk, we hadden niet verwacht dat het een succes zou worden, maar alles kan bij Wevo A2.

Voor de wedstrijd begon spraken we nog even met de coach van de tegenstander, die onze strategie en speelwijze al een keer was komen bekijken. Gelukkig was een van onze speelsters (ik noem geen namen) zo vriendelijk om de beste man erop te wijzen dat we elke week een andere strategie en speelwijze hadden, net als Pokémon zeg maar.

Maar goed, de eerste set, stijf van de zenuwen, donderden we over Mintonette heen. Deze set werd gewoon met 25-06 gewonnen, dus iedereen geloofde er natuurlijk heilig in.
De tweede set liep alleen niet zo soepel en we stonden zelfs achter met 15-07. Toen was het tijd voor een omslag, wat ook gebeurde, en de set werd met 25-22 gewonnen.
Dan de derde set, beslissend voor ons, en dus was iedereen nóg fanatieker, en ook deze set werd overtuigend gewonnen.
En toen… de vierde set, de set waar we zolang op gewacht hadden. Zou het dan toch echt? Wie had dat kunnen denken? Ons eerste kampioenschap was binnen handbereik, we hadden alles in eigen hand. En ja hoor, het moment was daar, de vierde set werd gewonnen met 25-15. Oftewel, wij zijn gewoon KAMPIOEN!

Blijdschap, ongeloof en door het dolle heen werden alle felicitaties in ontvangst genomen, en het feest ging nog lang door natuurlijk. Wij bedanken onze trainer Perry, coach Monique en Kelly voor al het vertrouwen in ons en natuurlijk het publiek dat ons was komen aanmoedigen. Natuurlijk bedanken we ook ‘de man met de camera’, die alle mooie momenten heeft vastgelegd.

Tevens is dit ook het laatste verslag, want op het hoogtepunt moet je stoppen.