D1: eerste nederlaag maar wel weer eindzege in 3-kamp

Voor het derde weekend op rij wisten de meiden van Wevo’70 zondag een voorbereidingstoernooi als winnaar af te sluiten.

De trots van Weerselo…

De ploeg van trainer Gerjan Heerkes won de driekamp met Dash Vorden en Set-Up’65 3 die het zelf had georganiseerd in sporthal ’t Trefpunt. De thuisploeg raakte echter wel de ongeslagen status die het nog had in de voorbereiding kwijt.

De eerste wedstrijd tegen tweede divisionist Set-Up’65, getraind door voormalig Wevo-coach Hans Giesselink, ging namelijk met 2-1 verloren: 28-26, 25-21, 7-15. Kennelijk speelde plankenkoorts in het eerste optreden voor eigen publiek het team parten en een tamelijk rigoureuze wissel (drie speelsters in een keer) in de eerste set hielp ook niet mee dit keer.

Ietwat bezorgde gezichten op de tribune bij de eerste wedstrijd

Maar dat werd in het tweede duel rechtgezet tegen Dash Vorden. De collega-eerste divisionist van trainer/coach Henk Wahl was zonder de speelster die Wevo’70 in de p/d-wedstrijden zoveel hoofdbrekens had bezorgd naar Weerselo afgereisd en daar profiteerden de Weerselose dames van: 3-0 (25-14, 25-23, 15-13). (Klik hier voor het laatste punt van de tweede set)

De laatste wedstrijd tussen Dash Vorden en Set-Up’65 moest vervolgens duidelijkheid brengen voor wat betreft de eindzege van de driekamp. Het werd een spannende aangelegenheid: Dash wist de eerste set ternauwernood te winnen (25-23), het enthousiaste Set-Up’65 hield het hoofd in de tweede set koel (24-26) waarna in de derde set Dash toch aan het langste eind trok. En daardoor bleken de gastvrouwen, die intussen gedoucht en wel op de tribune zaten, alsnog de winnaar te zijn geworden op basis van setsaldo, voor Set-Up’65 3 en Dash Vorden.

De voorbereiding zit erop, komend weekeinde debuteert Wevo’70 in de eerste divisie, helaas met een uitwedstrijd. Dat hoeft voor de fans echter geen onoverkomelijk probleem te zijn want die wedstrijd is in Ootmarsum, tegen Set-Up’65 2. Een week later moet de ploeg weer uit maar weer niet ver weg, dit keer naar Dynamo Tubbergen. Waarna de eerste thuiswedstrijd op 5 oktober is tegen VC Zwolle 2. Kom ze steunen, ze verdienen het en zullen het nodig hebben!