Wevo’70 ontvangt zondag twee teams voor driekamp

Na twee (gewonnen) oefentoernooien in het Twentse Geesteren en het Duitse Oldenburg, is het tijd voor de volleybalsters van Wevo’70 om zich in eigen huis te presenteren. Dat gaat komende zondag 15 september gebeuren via een driekamp.

In sporthal ’t Trefpunt aan de Legtenbergerstraat 6 in Weerselo zijn vanaf 13.30u collega eerstedivisionist Dash Vorden en de buren van Set-Up’65 3 (tweede divisie) uit Ootmarsum de tegenstanders.

Wevo’70 staat aan de vooravond van een bijzonder seizoen. Voor het eerst in de historie van de bijna 50-jarige dorpsclub, zullen de Weerselose vrouwen te zien zijn op het op twee na hoogste niveau van Nederland. In de afgelopen zomer is het team wel enigszins gewijzigd. Spelverdeelster Esther Weiden en libero Aukje Haarman zijn in een lager team gaan spelen. Nieuw in de ploeg zijn Carine Elferink, overgekomen van Set-Up’65, en Silke Lotgerink Bruinenberg die de overstap maakte van een andere buurvereniging, Saasveldia.

Daarnaast heeft trainer Gerjan Heerkes een beroep gedaan op het tweede team en de jeugdopleiding van de Weerselose club. Tessie Berends, Jette Kleine Wiecherink, Jet Bijen, Pleun Dierking en Isa Kotte zullen (deels bij toerbeurt) de selectie versterken. Ook al omdat enkele ervaren krachten vanwege blessures en zwangerschap in het begin van het seizoen niet inzetbaar zullen zijn. 

De voorbereiding met al het verse bloed in het team, verloopt tot nu toe voorspoedig. Zowel op de toernooien in Geesteren, ruim twee weken geleden, als in Oldenburg afgelopen weekend, bleef Wevo’70 ongeslagen en werd dus ook toernooiwinnaar. En al is het ‘maar’ voorbereiding, het geeft wel aan dat het team er zin in heeft.

Dat willen ze dit weekeinde ook in eigen huis laten zien en vanzelfsprekend is publiek van harte welkom. De wedstrijden in ’t Trefpunt zullen gespeeld worden in de Trefpuntzaal.

Het wedstrijdschema voor zondag is als volgt:

13.30u Wevo’70 – Set-Up’65 3
14.45u Dash – Wevo’70
16.00u Set-Up’65 3 – Dash