Voorbereiding D1: twee toernooizeges en nog ongeslagen!

Het nieuwe seizoen komt er met rasse schreden aan. De teams zijn al weer volop in training en sommige teams hebben al een oefenwedstrijd achter de rug.

So sehen Sieger aus! Toernooiwinnaar in Oldenburg

Dames 1 staat aan de vooravond van een uitdagend volleybaljaar: voor het eerst in de geschiedenis speelt ons vlaggenschip in de eerste divisie. Om het even in perspectief te plaatsen: dat is na de eredivisie en topdivisie dus het op twee na hoogste niveau van Nederland. Nooit eerder gepresteerd door onze vereniging en dat in de grootste en meest competitieve zaalsport van Nederland.


Even uitblazen en foerageren in Geesteren

Het laat zich raden dat je daarvoor goed voorbereid moet zijn. Voor het nieuwe seizoen is het team flink vernieuwd en verjongd en dat vraagt om afstemming en gewenning, zeker ook in wedstrijdsituaties. Het is daarom zaak om, naast hard te trainen, ook de nodige wedstrijdmeters te maken.

Daartoe zijn toernooien prima geschikt en de meiden hebben er inmiddels twee achter de rug. Het eerste toernooi was dat van Tornado in Geesteren. De meiden van trainer/coach Gerjan Heerkes kwamen de poulefase ongeslagen door en hadden toen de smaak zo te pakken dat ze doorstoomden naar de finale. Daarin werd de rivaal van de afgelopen jaren in de tweede divisie, SSS uit Barneveld, opnieuw ingepeperd dat er tegen Wevo’70 weinig te beginnen is: 2-0 en daarmee eindwinnaar van het toernooi.

Zo ziet winnen eruit! Toernooiwinnaar in Geesteren

Dat smaakte naar meer en afgelopen weekeinde werd het gekozen voor een buitenlands avontuur: de selectie reisde af naar het Noord-Duitse Oldenburg waar voor de 28ste keer de strijd om de OTB Volleyball Cup werd gehouden. Het tweedaagse toernooi begon voor onze dames met een pittig duel tegen Eimsbutteler TV, een ploeg uit Hamburg uit de 3.Bundesliga. Het werd een driesetter die echter wel door Wevo werd gewonnen: 2-1 (25-16, 22-25, 15-8).

Bijtanken in Oldenburg

Daarna zaten de meiden weer in het ritme want ook SC Langenhagen (25-21, 26-24) en ASV Senden (25-7, 25-15) moesten er met 2-0 aan geloven.

Klaar voor de avond (en nacht)

Daarna was het tijd om de slaapplaatsen in de sporthal in te richten en fris gedoucht aan tafel te gaan en daarna te ontspannen. Op dag twee wachtte de dames vervolgens de halve finale tegen de nummer twee uit de andere poule, de gastvrouwen van de OTB (Oldenburger Turn Bund). Welke atletische hoogstandjes de tegenstander ook bedacht, er was tegen Wevo geen kruid gewassen: 25-14, 25-19.

Inslaan op de finaledag

Dat betekende: FINAAALEEEUH. Daarin troffen de meiden een oude bekende die op revanche uit was, namelijk Eimsbütteler TV, de enige ploeg die Wevo tot overwerk van een derde set had gedwongen. En dat gebeurde deze keer ook. Wevo won de eerste set overtuigend met 25-12, de tweede ging verloren met 22-25 maar in de beslissende set wonnen onze meiden overtuigend met 15-9. Voor Gerjan een bijzondere mijlpaal want hij was met verschillende teams al eerder op het toernooi geweest maar nooit haalde hij de finale. Dit keer wel en dan ook nog winnen, dat was de kers op de taart.

Turniersieger mit Sekt!

Dat betekent dat de Wevo-meiden na twee weekenden met een hele hoop wedstrijden nog steeds ongeslagen zijn. En al is het dan nog maar voorbereiding en zegt het allemaal nog niet zo heel veel, een lekker gevoel is het zeker wel en een felicitatie zeker waard.

Driekamp in Weerselo

Het wordt hoog tijd dat de meiden zich ook eens voor eigen publiek kunnen laten zien en dat gaat komend weekeinde gebeuren. Zondagmiddag staat in sporthal ‘t Trefpunt vanaf 13.30 een driekamp op de rol. Tegenstanders zijn dan collega eerstedivisionist Dash Vorden en de buurvrouwen van Set-Up’65 3 die komend seizoen in de tweede divisie gaan spelen. Jullie zijn van harte welkom om de dames aan te moedigen.