Is MA2 het TEAM met een missie?

“Laten we MA2 niet onderschatten”, zullen de gedachten zijn geweest van beide trainers Gilbert Wennink en Ron de Jong bij de inschrijving voor het indelingstoernooi. En dus toog niet alleen MA1 maar ook MA2 naar Barneveld om te gaan voor een klasse die bij dit TEAM past. En wie weet ook wel in de hoofdklasse?

Eén ding is zeker: deze meiden zijn van grote klasse als het gaat om TEAMspirit. Gezellig, gedreven, leergierig en met passie hebben ze zich in twee weken met vier trainingen het systeem 5-1 eigen gemaakt. Bij dit TEAM krijgt de betekenis van TEAM nog meer glans. Together Everyone Achieves More!! En dat bleek ook tijdens het toernooi van afgelopen zaterdag.

Door de eerste wedstrijd maar net te verliezen (door 1 speelster van de tegenstander met een prima opslag), ging het hoofd zeker niet omlaag. Sterker nog: de boog bleef gespannen en met daarna twee opeenvolgende zeges, stonden er nog meer wedstrijden op het programma voor het TEAM van Gilbert. De passing was goed op orde bij Ruth en Cato, Janneke had er duidelijk zin in, juiste set-ups en perfecte tactische balletjes. Kim kon met haar lengte lekker aanvallen. De aanval over midden was regelmatig spectaculair te noemen, Pleunie sloeg de ballen cross naar positie 1 bij de tegenstander en Lotte Bijen zocht steeds positie 5 op. Om de verwarring nog groter te maken, heb je iemand als Myrthe Haarman nodig. Wedstrijd nr 2 en 3 zeker 12 punten gescoord door de tipbal over het blok binnen de 3 meter te spelen, Gilbert en Ron stonden met de vuist omhoog te genieten van deze acties. Regelmatig op getraind en dan mooi om te zien dat het op zo’n dag ook steeds lukt! Last but not least: nieuweling in het TEAM Lotte Oude Luttikhuis van de PLUSsss!! Het cement in het TEAM en ze pakte als diagonaal haar puntjes mee. Top!

Echter: de daaropvolgende wedstrijden waren zwaar en konden de meiden enkel aanklampen. Door de prestaties deze dag is MA2 het eerste TEAM dat ook in de hoofdklasse zou mogen spelen (net als MA1) als vervangend TEAM, mocht er nog een ander team zich terugtrekken. Geweldige prestatie voor dit TEAM, met wilskracht!

Afgelopen week mocht het TEAM ook nog gebruik gaan maken van mooie nieuwe sporttassen die Gilbert verzorgde. Met dank namens het TEAM. 

Nog een vraag voor de lezers: bij dit TEAM hoort de kreet NUTS. Wie weet de betekenis?