Uitpuilende zaal bij jaarvergadering tekent nieuw elan!

Met sportief en bestuurlijk succes gaat Wevo’70 het 50-jarig bestaan tegemoet. Dat was gisteravond de conclusie tijdens onze jaarvergadering. Alleen al het feit dat de zaal in sporthal ’t Trefpunt uitpuilde, een heel verschil met de jaren ervoor, tekende het nieuwe elan binnen de club. „Ik denk dat er nu meer leden zijn dan de afgelopen drie jaar bij elkaar”, zei een gelukkige Johan Koopmans.

Hij fungeerde als voorzitter tijdens de avond, omdat er binnen het bestuur nog geen voorzitter is benoemd na het vertrek vorig jaar van Tom Wolt. Maar het afgelopen jaar werd het bestuur wel op peil gebracht, met de toevoeging van Carin Ganzeboom namens de recreanten, Daniek Scholten namens de technische commissie en Daniël van Broeck en Richard Snoek als algemene bestuursleden. Tevens werd er weer een volwaardige technische commissie geformeerd. Volgens Johan waren de speerpunten afgelopen seizoen het formeren van een volwaardige TC en het verbeteren van de materialen, met name ballen. Met dat laatste zijn Erwin Luttikhuis en Rutger Brummelhuis zich gaan bezighouden.

Meer mensen nodig

„Het feit dat we afgelopen seizoen 21 plekken in commissies hebben kunnen invullen, zegt veel over de nieuwe dynamiek binnen de vereniging”, zei Johan. Maar hij voegde er ook een waarschuwing aan toe. „Die 21 plekken worden wel ingevuld door 12 personen. Veel dubbelfuncties, dus we hebben nog wel meer mensen nodig die iets willen doen. Bovendien bestaan sommige commissies uit slechts een persoon. Dat is niet goed, er moeten minsten twee personen in zitten, je moet met elkaar kunnen sparren en elkaar motiveren.”

Beachvolleybalveld

Zorgen waren er ook over het uitblijven van een beachvolleybalveld, nadat het oude veld bijna twee jaar geleden plaats moest maken in verband met de renovatie van het dorpshart. Er is een plek en er is geld en mankracht om het te realiseren maar het verwerven van de grond van de gemeente, die positief de besprekingen inging en akkoord is met de locatie, wil niet echt vlotten, liet Jos Bijen namens de commissie die zich hier mee bezighoudt weten. Met voorzitter Fons Oude Essink Nijhuis wil hij op korte termijn proberen de boel vlot te trekken.

Sportieve successen

Het bestuurlijke elan werd geholpen door sportieve successen. Vier teams werden kampioen, waaronder het eerste mannenteam, dat naar de promotieklasse promoveerde. Meest bijzonder is echter de promotie van het eerste vrouwenteam naar de eerste divisie. Nooit eerder speelde een Weerselose ploeg op het, op twee na, hoogste niveau van Nederland.

Afscheid Robert Kuipers

Speciale aandacht op de vergadering was er voor penningmeester Robert Kuipers die na 10 jaar van perfect werk afscheid nam. Hij moest dat wel doen met een contributieverhoging doordat de kosten afgelopen seizoen en voor komend seizoen op meerdere gebieden zijn gestegen, zoals uitgaven aan materialen (1500 euro), reservering voor jubileum (500 euro) en gestegen trainerskosten en zaalhuur. De verhoging van 5 euro per halfjaar (jeugd en recreanten) en 10 euro (overige leden) stemde de vergadering begripvol unaniem in. Robert, die aanvankelijk ook de ledenadministratie deed (daarin opgevolgd door Johan en nu Maarten Hövels) wordt opgevolgd door Caroline Ganzeboom.

Ledental

Positief was dat het ledental een minieme stijging kent door een lichte groei bij de recreanten. De afname van het aantal jeugdleden, mede door de krimp van de bevolking, baart bestuurslid Wendy Kok wel zorgen en zij kondigde nieuwe initiatieven aan om ook hier een plusje te kunnen scoren. Ook op gebied van scheidsrechters zal er iets moeten gebeuren, kondigde VSK Suzanne Ganzeboom aan.

Beker van verdienste voor Jos Kamphuis

De beker van verdienste werd dit jaar uitgereikt aan een totaal verraste Jos Kamphuis, die niet alleen trainer is van meerdere teams maar, zo verklaarde bestuurslid Johan Koopmans, „ook iemand is waarop we nooit tevergeefs een beroep doen als er iets geregeld moet worden.”

Marcel Hermelink

Ook was er nog een keer op ludieke wijze aandacht voor Marcel Hermelink die na 28 jaar (!) onafgebroken trainer te zijn geweest, afscheid heeft genomen. Van het bestuur kreeg hij een glas-in-lood raam met een volleyballer als aandenken.

En dan werden ook de kampioenen gehuldigd. Heren 1, Meisjes A, Meisjes B en Meisjes C kregen allemaal applaus en een aandenken.