Oud-(bestuurslid) en trainer Jan Steggink overleden

Vandaag bereikte ons helaas het droevige bericht dat, uiteindelijk gesloopt door een ernstige ziekte, Jan Steggink is overleden. Hij is 74 jaar geworden.

Jan Steggink heeft zich in het bijna 50-jarige bestaan van onze volleybalvereniging op tal van fronten ingezet.

Als lid van het eerste uur was hij niet alleen spelend lid maar ook daarbuiten actief, in verschillende bestuurs- en andere vrijwilligersfuncties. Zo was hij bijvoorbeeld enige tijd secretaris van onze vereniging en maakte hij ook geruime tijd deel uit van de technische commissie van de club.

Hij is echter ook en vooral erg belangrijk geweest als trainer en coach van tal van teams van Wevo’70. Er zijn tal van leden die training van hem hebben gehad, waaronder ook zijn dochter Nadja, die zich ontwikkelde tot een goede speelster die het tot de hoogste jeugdteams (en daarmee zelfs aan nationale kampioenschappen deelnam) en seniorenteams schopte.

Jan was daarbij als trainer/coach voor een speler misschien niet altijd de makkelijkste, want hij was direct en duidelijk en eiste veel van zijn pupillen, maar wel altijd op een faire en regelmatig ook humoristische manier. Het kwam altijd uit een goed hart: Jan vond dat iemand zichzelf niet tekort moest doen en altijd het beste uit zichzelf en uit het team moest halen. Deed je dat, dan kon je bij hem niet meer stuk. Ook als supporter op de tribune had hij altijd waardering voor spelers, speelsters en teams die het beste uit zichzelf haalden.

Wij willen Betsy, Nadja en overige familieleden en verwanten op deze manier condoleren namens de gehele vereniging en hen heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit enorme verlies.