D1: Trots na debuut in de eerste divisie!

De kop is er af, het seizoen is begonnen! Voor Wevo’70 D1 was de vuurdoop zaterdag in De Schalm in Ootmarsum. Na koffie met wat lekkers bij Carine, bleek bij binnenkomst in de hal Set Up’65 2 al bezig te zijn met de warming up, en konden we al even kijken wie daar zouden gaan meespelen. Enigszins verbaasd zagen we een paar dames die op social media al te zien zijn bij de teampresentatie van het eredivisieteam van Set-Up’65.

Op z’n Weerselo’s halen we de schouders een keer op en gaan warmspelen. De wedstrijd begint en inmiddels is de tribune volgestroomd met supporters uit Weerselo, wat mooi om zo te starten in het seizoen met zoveel support!

Het verschil met de tweede divisie is direct merkbaar. Het tempo ligt hoger en kleine foutjes worden direct afgestraft. Twee wake-up calls hebben nog niet het effect wat je hoopt. We spelen te timide en afwachtend. Met 25-18 pakt de thuisploeg de voorsprong.

Ander beeld
In set twee is het beeld direct anders. De plankenkoorts lijkt weg en we beginnen beter te serveren. Ook passend staan we sterker en beginnen een voorsprong op te bouwen. Halverwege de set probeert Set-Up met wissels de set te kantelen, maar dat komt te laat: 19-25 (1-1). Historisch feitje, eerste competitiepunt in de eerste divisie voor Wevo’70 ooit!

In set 3 komen we achter 7-3, en die marge houdt de tegenstander vast tot 12-8. Dan scoort de Blauwe Muur een paar keer op rij en komen we op 15-15 langszij. Goed volleybal, al gezien in de voorbereiding, weten we op het veld te leggen en de thuisploeg krijgt het lastig. D1 loopt uit en weer probeert Set-Up’65 met wissels het team te versterken. 17-21 wordt 20-22, maar met drie punten op rij pakken we ook set drie: 20-25 (1-2).

Geven geen krimp
In set 4 komt Set Up’65 met een andere basiszes binnen de lijnen. Wij geven geen krimp en laten zien dat we op basis van wil en teamgeest mee kunnen met de thuisploeg. Op 16-16 komt er een speelster aan serve, die er even 4 aces in pompt…. op zich klasse natuurlijk, maar voor ons helaas wel de beslissing in deze set: 25-20 (2-2).

Ook in de tiebreak lijkt dit door te werken. Op de wissel staat het 8-4 en lijkt de thuisploeg door te drukken. Maar na onze tweede time-out recht D1 nog een keer de rug. Punt voor punt wordt teruggehaald en op 9-9 staan we er weer naast. Op de side-out scoren beide teams: 10-10.

Eindfase
Dan volgt er een eindfase, waarin Set Up’65 2 de winst pakt, door alles over één station uit te spelen. Met een paar rake klappen voor en uit het achterveld, maakt ze het verschil: 15-12 (3-2).

Felicitaties aan de tegenstander, ze hebben het uiteindelijk goed uitgespeeld. Toch een voetnoot. Set-Up’65 heeft ervoor gekozen het tweede team te versterken. De regels in Nederland staan dit blijkbaar toe en als je het kunt toepassen, is dat een keuze. Reglementair toegestaan, dus geen discussie. Maar de Nevobo zou eens over de grens moeten kijken, waar dit niet mogelijk is.

Fantastische wedstrijd
Feit blijft, en bovenstaande onderstreept dat eigenlijk nog eens: het was een fantastische wedstrijd van Wevo’70, knokkend voor een resultaat! Trainer Gerjan Heerkes: “En dat hebben we gehaald, met twee kostbare punten voor ons. Lang op niveau meegestreden, we weten wat ervoor nodig was om ons er onder te krijgen. Dan past alleen maar trots! Trots op mijn ploeg, die een visitekaartje heeft afgegeven op dit niveau.”
Nu op naar de volgende week: weer uit, maar gelukkig weer vlakbij, naar Tubbergen. We hopen opnieuw dat veel fans ons komen steunen.