D1: weer een derby en nu de eerste zege in de eerste divisie!

In de tweede ronde ook direct een tweede derby: in en tegen Tubbergen. In een mooie nieuwe sporthal met veel ruimte, mochten we aantreden tegen Dynamo Tubbergen. 

Ook een primeur: groene lijnen voor een volleybalveld, die hadden we nog niet eerder gezien. Op een vloer met een overvloed aan lijnen, geen duidelijke kleur om te onderscheiden, geen makkelijke job voor speelsters en scheidsrechters. Maar goed, we begonnen zoals altijd op 0-0.
De eerste set begonnen we te afwachtend. Te weinig druk waardoor Dynamo constant kon scoren en te eenvoudig onze blokkering en verdediging kon aftroeven. Alleen maar achter gestaan, 9-6, 14-10 waren onze time-outs. Op 22-17 leek de set al beslist maar knokken we met een sterke serveserie van Tessie terug naar 24-23. De jump erop en erover blijft uit: 1-0 (25-23).

Wat omgezet, en kijken of dat beter uitpakt. Het wordt constanter, maar niet genoeg om de Tubbergse formatie terug te wijzen. Sterker nog: die nam meteen weer afstand. Maar vanaf 9-5 werd het een side-outspelletje. Tegen de 20 komen we iets terug, tot 21-17. Maar dan komt Jiska aan serve en die geeft druk, waar Dynamo niet uit kan komen. Een killblock van Silke en Caroline helpt ook mee. Een ace van Jiska er overheen en dat brengt voor het eerst een Weerselose voorsprong op de borden. De druk houdt aan en met 21-25 (1-1) trekken we de stand gelijk.

Vanaf de derde set zijn de rollen omgedraaid. We serveren beter en lopen meteen gestaag uit, van 2-7 naar 11-17. Dynamo komt in een serviceserie terug naar 16-17 en we lijken vast te zitten in een rotatie. Na een time-out waarin we benadrukken toch vooral voluit te blijven spelen, knalt Carine vanaf de driemeterlijn een bal naar de grond na een fantastische redding van Nicky en komen we weer in ons spelletje: 16-17 wordt 17-21. Dynamo vecht terug naar 20-21 maar twee killblocks van Suzanne, een knal van diagonaal Daniek en een slim balletje van Jiska brengen ons de set: 23-25.

In de vierde set zijn we niet meer in de problemen geweest. Isa serveert in het begin met twee halve aces het verschil naar 2-6 en vervolgens bouwen we het verschil verder uit. Sterke service en een prima blokkering brengen een 18-25 (1-3) en daarmee onze eerste overwinning op de borden! 

Een vierpunter brengt ons na twee wedstrijden in het linkerrijtje, maar dat zegt nog niet zoveel. Wel blijkt nu al uit de uitslagen, dat er heel veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Dat betekent een spannende competitie waarin we erg blij zijn met weer veel steun uit Weerselo op de tribunes. Mooi om te zien dat er zoveel mensen op af komen. Komende zaterdag voor het eerst thuis in het Trefpunt in Weerselo, tegen VC Zwolle II.

En dan is het gewoon weer 0-0.

Wevo’70 D1