D1 grijpt naast promotie, ondanks steun van bus vol fans

Het is niet gelukt! Helaas zijn we er zaterdag in de p/d-wedstrijden niet in geslaagd een ticket voor de eerste divisie te bemachtigen.
Met een bus vol fans waren we afgereisd naar Bolsward, waar de nummer 10 van de eerste divisie als gastheer/vrouw fungeerde voor twee teams. Naast ons is dat in Friesland de nummer twee van de tweede divisie A, Dash Vorden.
In het schema moeten we beginnen tegen Bolsward en meteen daarna tegen Dash, waarna Bolsward en Dash afsluiten.
De eerste wedstrijd tegen Bolsward starten we (te) afwachtend en spelen zo Bolsward in de kaart. Halverwege de eerste set komen we in ons spel, helaas te laat voor de setwinst (18-25) maar daarna trekken we dat betere spel wel door in set 2: 25-22. Daarmee halen we de tiebreak en winnen die met glans: 15-3!
Dan een klein halfuurtje rust en direct de tweede er achteraan. Dat is nu eenmaal het systeem…. Dat systeem nekt ons, want het is nooit onze wedstrijd geworden. De servicedruk wilde niet komen en dan wreekt zich de smalle selectie. Maar tegelijk: alle credits naar Dash Vorden, dat met 2-0 wint (25-15, 25-20) en vervolgens met dezelfde cijfers ook duidelijk te sterk is voor Bolsward, dat daardoor degradeert. Dash, dat in de tweede divisie afgelopen seizoen slechts twee keer verloor (van de kampioen) pakt verdiend het ticket voor de eerste divisie, we wensen ze daar veel succes.
Wij bouwen volgend seizoen verder in de tweede divisie, na een machtig mooi en sterk seizoen.
Maar dat doen we niet nadat we alle meegereisde Weerseloërs hartstikke hebben bedankt voor de ondersteuning. Het was hartverwarmend om dit te zien en mee te maken!!
 
Wevo’70 Dames 1