H1 zet met titel kroon op fraai seizoen

Gesteund door een bus vol meegereisde supporters, heeft Heren 1 de kroon gezet op een fraai seizoen. De ploeg stelde op een donderdagavond in Enschede de titel veilig en zal daardoor promoveren naar de promotieklasse.
Het eerste herenteam is een groep spelers die al jaren in dezelfde formatie spelen. De krappe selectie bestaat uit de heren Erwin Voost, Tom Wolt, Richard Snoek, Ivo Mulders, Arjan Kempers, Mark Hoogendijk, Daniël van Broeck en Herbert Dierking.
Dit dreamteam wordt momenteel al drie jaar getraind en gecoacht door Siegfried Scharbaai, zeer ervaren en speciaal aangetrokken om de mannen weer eens kampioen te maken. Dit seizoen moest het maar eens gebeuren want de mannen worden ook allemaal een jaartje ouder. Na een goede start met twee keer een 4-0 overwinning, zat de wind er goed onder en moesten de heren op bezoek bij Apollo 8 in Borne. Na deze wedstrijd (3-1 nederlaag) stonden ze weer met beide benen op de grond. Daarna volgden een paar wedstijden (3-2 en 2-3 uitslagen) die wat minder punten opleverden. Vervolgens werd in de competitie al snel duidelijk dat drie teams zouden gaan strijden om het kampioenschap: naast Apollo 8 en Wevo’70 was dat VC Aastad.


Uiteindelijk slaagden de Wevo-mannen erin een gaatje te slaan, voornamelijk door tegen mindere goden minder punten te verspelen dan de concurrentie én door thuis met 4-0 van Aastad te winnen. In de laatste wedstrijd van het seizoen, donderdag 11 april jl. moest de titel definitief veiliggesteld worden. Er werd dit keer niet afgereisd met de inmiddels legendarische eigen, oude VW-bus maar met een touringcar om zo ook de supporters een podium te bieden.

De uitdaging was twee sets te winnen van Fellini Vips uit Enschede. Dat lukte op overtuigende wijze en ondanks het feit dat de supporters na de twee gewonnen sets de drinkbussen water met drinkbussen bier hadden verwisseld, werd het duel in stijl afgesloten met een 4-0 overwinning. De Twentsche Courant Tubantia kwam rond middernacht al met een speciale voorpagina, waarna het feest vanzelfsprekend nog tot in de kleine uurtjes doorging.
De volgende dag hebben werd er nog een fietstocht gehouden met de diverse versnaperingen daarbij. De mannen zijn diep ontroerd door de vele felicitaties en cadeaus en willen iedereen daarvoor dan ook hartelijk danken. Volgend seizoen zullen ze uitkomen in de promotieklasse en daarin willen ze ook een goed figuur slaan, voor zover mogelijk.
Met sportieve groet H1 Wevo’70