Dames 1 promoveert toch naar de eerste divisie!

Dames 1 van Wevo’70 zal komend seizoen toch haar debuut maken in de eerste divisie! De ploeg, afgelopen seizoen tweede in de tweede divisie B, neemt in de eerste divisie A de plek in van DBS uit Balk.

De Friezinnen eindigden afgelopen seizoen nog als derde in de competitie maar zagen af van een langer verblijf op het, na eredivisie en topdivisie, derde niveau van Nederland. Die plek gaat Wevo’70 nu dus, voor het eerst in zijn bijna 50-jarige bestaan, innemen.

Hoewel het team van trainer/coach Gerjan Heerkes deels vernieuwd en verjongd zal worden en aan het begin van het seizoen enkele routiniers zal moeten missen, gaan de speelsters de uitdaging toch aan.

“Het is een kans die je niet vaak krijgt om op dit hoge niveau te spelen, zeker niet voor een relatief kleine club als Wevo’70. Daarom willen we als vereniging en als team die kans grijpen en er gewoon vol voor gaan”, zegt Kelly Zwiers.

Dames 1 maakt dus nu alsnog de sprong die ze in de promotie/degradatieduels na afloop van het seizoen net miste. Toen werd gewonnen van de nummer 10 van de eerste divisie A, Bolsward, maar bleek de nummer twee uit de tweede divisie A, Dash uit Vorden, te sterk.

Dames 1 kan zich in ieder geval verheugen op een aantal streekderby’s, met nog zes andere teams uit Twente in de eerste divisie A.