D1 kijkt met volledige selectie uit naar nieuw seizoen

Hoewel de meesten van jullie intussen de laatste zaaltrainingen erop hebben zitten, inmiddels wellicht al in het zand aan het zwoegen zijn of al aan vakantie denken (of er zelfs aan bezig zijn), wordt er door D1 al volop toegewerkt naar het nieuwe seizoen. En ze doen dat met een gerenoveerde maar inmiddels wel volledige selectie.

Zoals reeds eerder gemeld zal het team komend jaar onder de bezielende leiding staan van een duo. Gerjan Heerkes kon toch nog geen afscheid nemen van de Weerselose vereniging en besloot er een vijfde jaar aan vast te knopen. Hij gaat dat samen met Hans Giesselink, de trainer van het tweede team, doen.

Samenstelling van team
De twee werkten de afgelopen maanden aan de samenstelling van het team voor het nieuwe seizoen. Van het team dat het seizoen op een knappe derde plaats afsloot, vertrokken slechts twee speelsters. Daniek Scholten is verhuisd naar Denekamp en gaat daar voor Devoko spelen, dat komend jaar helaas niet meer als tegenstander in de competitie de opponent zal zijn. Devoko kreeg onlangs te horen kreeg dat ze een vrije plek in de Topdivisie mag innemen en wij wensen Daniek en haar team daar natuurlijk veel succes. Daarnaast stopte libero Babet Bekhuis omdat ze voor studie naar elders vertrekt. Maar gedurende het seizoen had het team om privé- en studieredenen al afscheid moeten nemen van Mariëlle Herwich en Pien Blokhuis.

Stevig fundament
Met aanvoerder Jiska Kamphuis, Caroline Tijhuis-Ganzeboom, Isa Kotte, Iris Kok, Jette Kleine Wiecherink en Marin Grinwis bleef er een stevig fundament over. Hoewel er uit eigen gelederen wel wat talenten aankomen die komend jaar waar mogelijk zullen meetrainen met de selectie, geheel volgens de filosofie van Wevo’70, waren er wel een paar gaten te vullen. En omdat de club juist voor die talenten het hoge niveau van de eerste divisie graag wil handhaven, viel dat niet mee. Maar daar is het trainersduo wel in geslaagd.

Nationale topper terug in Weerselo

Christie Wolt. Foto: CEV

Zonder anderen tekort te doen, was de klapper natuurlijk de terugkeer van Christie Wolt naar de vereniging waar het voor haar begon. De nog steeds pas 24-jarige passer/loper speelde jarenlang voor de beste ploeg van Nederland, Sliedrecht Sport, en haalde daarmee een complete prijzenkast aan nationale titels en bekers binnen. Ze is momenteel bezig met de slot van haar rechtenstudie en zal dat waar mogelijk combineren met haar inzet voor Wevo’70.

Versterkingen uit de buurt
Een andere directe versterking is Milou Holsink (27). De ervaren midspeelster komt over van de buren van Rosstars dat afgelopen jaar ook in de eerste divisie uitkwam. De dynamische en enthousiaste Holsink wilde graag nog wat langer met plezier op hoog niveau spelen en koos om die reden voor Wevo’70.

Ook al eerder kon de komst van Lotte Boswerger gemeld worden. De pas 21-jarige passer/loper komt van VVA uit Albergen en was dolblij met de kans die ze in Weerselo krijgt om te kijken waar haar grenzen echt liggen. “Ik ben vastbesloten heel veel te leren en heel veel plezier te hebben en op basis van de afgelopen weken denk dat het zeker goed gaat komen.”

Jiska Kamphuis

Spelverdeelster en libero
Aangezien Jiska Kamphuis als spelverdeelster de afgelopen jaren wel heel veel hooi op haar vork kreeg, was het vinden van nog een regisseuse een belangrijk punt. Omdat Wevo’70 niet de enige was die daar dringend behoefte aan had, waren Giesselink en Heerkes erg blij dat ze Puck Golbach (24) konden overhalen naar Weerselo te komen. De geboren en getogen Losserse komt over van Volley’68 uit die plaats en hoopt heel veel te leren van de trainers en vooral van Jiska Kamphuis zodat ze haar waar mogelijk kan vervangen.

De plek van libero zal worden ingenomen door een voormalige teamgenote bij Volley’68 van haar, de even oude Ezgi te Riet-Arhan. Ezgi nam een jaartje vrijaf in verband met een verhuizing naar Borne. Maar het begon toch weer te kriebelen en de kans bij Wevo’70 op eerste divisie-niveau te kunnen spelen, zag ze als een mooie uitdaging en greep ze met beide handen aan.

Blij met de nieuwe selectie
De trainers Gerjan Heerkes en Hans Giesselink zijn erg in hun nopjes met de nieuwe selectie. Heerkes komt daarvoor graag een half uurtje rijden vanuit Beerzerveld: “Ik was al blij dat ik besloten had toch nog in Weerselo te blijven omdat het gewoon hele fijne mensen zijn bij Wevo’70, waardoor ik het bijna als mijn tweede thuis ben gaan beschouwen. Als ik om mij heen hoor en zie, denk ik dat we heel blij mogen zijn met het team wat we voor komend seizoen hebben kunnen samenstellen. Het samen met Hans een team trainen, vraagt een iets andere benadering maar ook dat lijkt me leuk. Na een aantal weken werken met de nieuwe ploeg kan ik al bijna niet meer wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen.”

Voor Hans Giesselink geldt hetzelfde. “Ik hoop ook vooral dat we eindelijk weer eens een volledig seizoen zonder corona kunnen draaien, want dat was de afgelopen twee jaar echt niet leuk meer. Lekker hard trainen en vooral ook met veel plezier, daar kijk ik echt naar uit.”

Oefenwedstrijden
De afgelopen weken zijn er al oefenwedstrijden gespeeld en deze week staan er zelfs twee op de rol. Vanavond (maandag 27 juni) komt Daniek Scholten met kersvers topdivisionist Devoko weer naar het voor haar zo vertrouwde ’t Trefpunt in Weerselo. Komende donderdag zal collega eerstedivisionist Emmen’95 uit Drenthe de reis naar diezelfde thuishaven van Wevo’70 maken.

Isa Kotte