D1: Na een zondags duel pakken we de wintertitel!!


Op een zondag, 13.00 uur, is het Trefpunt in Weerselo gezellig druk met mensen. Een beetje onwennig, dat wel, want Dames 1 gaat op zondag spelen! Sinds de zaterdag ervoor geen koploper meer, want we zijn ingehaald. Schouderophalend zegt er een: ‘mwa, da’s weer een stuk stress minder….’ met een knipoog er bij.

Op bezoek komt Fysio Eibergen Boemerang, dat vanuit het verleden een taaie tegenstander is. Deze keer is het niet anders. Het moet wel gezegd dat we een aantal speelsters niet paraat hebben door blessures en vakantie, waardoor we aanvulling hebben van D2 en MA1.

In een frisse hal beginnen we aardig, maar zoals gewoonlijk weer te aardig. Te afwachtend en niet beslissend genoeg. Tot aan 16-18 lijkt het zelfs niet goed af te gaan lopen, maar dan ineens komt de geest uit de fles en ontwikkelen we druk. Even trekken we de ‘blauwe muur’ op en staat het 25-21 (1-0).
Set twee is een stuk mooier. Constant staan we voor en op het einde sputtert Boemerang nog wat tegen, maar 25-20 is duidelijk: 2-0.
Set drie: ander gezicht, ander spelletje. Druk valt weg, waardoor het spannend wordt. Dat is (nog) niet ons ding, Boemerang ruikt een kans en verzilvert direct de eerste: 23-25 (2-1).
Een tegenvaller en niet echt nodig! Dat is te zien in de laatste set. Als een stoomwals wordt de ploeg uit Eibergen weggespeeld en de strafexercitie stopt op 25-12.

Dat betekent een 3-1 overwinning en door deze vierpunter staat we met de Kerst doodleuk bovenaan in de 2e Divisie. Een mooie, zeker niet verwachte positie, gezien de smalle selectie.

Tessie, Babet en Pien: bedankt maar weer! En oh ja: op zaterdag 5 januari spelen we al weer thuis. Dan op de reguliere tijd (16.30) tegen een vliegend paard uit Nijmegen.

Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Dames 1.