Twee kampioenen op een dag: MB1 en CMV niv. 6-1

Wevo’70 kon vandaag weer twee kampioenen begroeten. Meisjes B1 won na een ongelooflijk spannende tweestrijd met Set-Up’65 de titel. Iets minder spannend was het bij CMV niv. 6-1, dat in de hoofdklasse A de titel greep.

MB1: ongekend spannend

Voor Meisjes B1 was het vandaag de uitermate spannende maar gedroomde ontknoping. Voor de laatste speeldag ging Set-Up’65 B3 aan de leiding, met een punt meer dan de Weerselose meiden. Beide teams waren flink sterker dan de rest van de teams, die op plek drie werden aangevoerd door een andere Wevo’70 team, MB3. Op de laatste speeldag van de najaarscompetitie kon Set-Up’65 thuis de klus klaren door de volle winst te pakken tegen Pollux MB2, op ruime afstand vierde in de stand. Wevo’70 MB1 moest iets later op bezoek bij hekkensluiter WVC Volley MB2 in Wierden.

De Weerselose meiden lieten er onder bezielende leiding van coach Gilbert Wennink in Wierden geen misverstand over bestaan wie de betere ploeg was: via twee keer 25-10, 25-6 en 25-11 werd de tegenstander opgerold. Daarna terug naar huis en informeren of er in Ootmarsum toch een misstap was gemaakt. En: dat bleek het geval: Pollux had de tweede set daar met 25-13 gewonnen en dat betekende dat Set-Up’65 en Wevo’70 na 10 wedstrijden allebei 40 punten hadden verzameld en ook het setsaldo was identiek: 33 voor, 10 tegen. Dat betekende dat het aantal gescoorde punten per set de doorslag moest geven. En daarin bleken de Weerselose meiden een stuk beter te zijn geweest: 1012 voor en 677 tegen (+335) terwijl de Ootmarsumse concurrent bleef steken op 971 voor en 768 tegen (+203). En dat betekende dat er in sporthal ’t Trefpunt alsnog een feestje gevierd kon worden, ook al was dat zonder medailles want die waren al naar Ootmarsum verscheept. Maar die zullen vast nog wel weer in Weerselo aankomen.

MB1 bestaat uit: Ruth Blokhuis, Kim Luttikhuis, Ashmara Groen, Maite Groen, Cato Kuipers, Janneke Jogems, Pleunie Wennink, Odette Spijker en Myrthe Haarman. Ze worden getraind door Jiska Kamphuis en Ron de Jong.

 

CMV 6-1: onnodig spannend

Iets eerder had CMV 6-1 het zelf een beetje onnodig spannend gemaakt in de hoofdklasse A. In Rossum moest de koploper, die nog achterhaald kon worden door Saasveldia CMV 6-1, twee duels afwerken. De eerste wedstrijd, tegen Pollux 2, ging echter met 4-2 verloren. En dat betekende dat Wevo’70, om het in eigen hand te houden, de volgende wedstrijd wel met de volle winst moest afsluiten. Met het mes op de keel bleek het team, dat gecoacht werd door Noor Bolk, in staat het beste uit zichzelf te halen. De wedstrijd werd met 6-0 gewonnen en dat betekende dat het team, waarvan de meeste meiden ondanks hun jonge leeftijd al de nodige successen op zak hebben, opnieuw de vlag kon uitsteken. Natuurlijk waren er medailles, bloemen, taart en ander lekkers.

Het team bestaat uit Teske Mulder, Yfke Bijen, Linde Kok, Eef Haarman en Romy Bolk. Ze worden getraind door Daniek Scholten en Noor Bolk.