D1: pd-wedstrijden komen nu wel heel dichtbij!

Met een klinkende 4-0 zege tegen middenmoter VoCASA II werden zaterdagmiddag in een gezellig vol Trefpunt in Weerselo weer vijf punten bijgeschreven. Wevo’70 heeft daarmee plek 2 stevig in handen. Het gat naar de nummer 3, KAP Makelaardij/SSS, bedraagt zeven punten. Dat betekent dat als er volgende week gewonnen wordt in Eibergen bij het reeds gedegradeerde Fysio Eibergen/Boemerang, de pd-wedstrijden veiliggesteld zijn.

En, rekenkundig 🙂 is de titel ook nog binnen bereik: de achterstand op koploper Apollo’8 bedraagt eveneens zeven punten, maar daar houdt eigenlijk al weken niemand meer rekening mee.
De gasten uit Nijmegen kijken nog naar beneden op de ranglijst. De voorsprong op de gevaarlijke 10de plek is maar een paar punten en elk punt dat gesprokkeld kan worden, is er eentje. In Nijmegen werd er destijds met 3-2 verloren door Wevo’70 (na een 2-0 achterstand) en VoCASA hoopte wellicht op weer zo’n uitslag, of beter.
Dat bleek ook in de eerste twee sets. Het jonge team van VoCASA begon vrijuit aan de wedstrijd en hield lang gelijke tred met de thuisploeg. Mooie aanvallen werden afgewisseld met sterk verdedigende acties, aan beide kanten. Maar halverwege de set, als het gaat om de setwinst, zette Wevo’70 een tandje bij en daar hadden de Nijmeegse vrouwen geen antwoord op. Met 25-21 en 25-19 werd een 2-0 voorsprong op de borden gezet.

De derde set werd een walk-over. Meteen vanaf het begin liep Wevo’70 uit naar een grote voorsprong. Lange serviceseries eindigden uiteindelijk op 25-13 (3-0).
Met de winst al veilig en een gepland teamfeest na afloop, was een mooie dag halverwege al geslaagd. Maar er moest nog een set gespeeld worden.
En die begon niet zo best. Te nonchalant werd er gestart en op 0-4 moest er iets gebeuren. Tenminste, dat vonden de telsters. Mevrouw Harmelink wees de al wat oudere coach van de Weerselose dames daar op en ja hoor, de time-out had succes! Het spelletje werd weer opgepakt. Er werden zelfs mooi uitgevoerde combinaties uit de hoge hoed getoverd en VoCASA moest lijdzaam toezien hoe ook de laatste kans op een punt verkeken was: 25-20 (4-0).

Mooi om te zien was dat de drie meiden uit MA1, die eerder op de middag het kampioenschap in de hoofdklasse binnensleepten, in alle sets meerdere speelmomenten meepakten. Jet Bijen, Pleun Dierking en Isa Kotte stelden het kampioensfeest met hun team even twee uurtjes uit, om D1 te ondersteunen, en hoe! Meiden bedankt voor de ondersteuning!

Daarna was het tijd om het teamfeest op te starten dat door de feestcommissie uitermate goed was voorbereid! Ook dank daarvoor, het eten was uitmuntend geregeld en erg lekker. Het vervolg van de avond blijft uiteraard binnenskamers en wij melden ons volgende week weer om 18.00 uur voor de wedstrijd tegen Boemerang in Eibergen.