MA1 doet het: ongeslagen naar hoofdklassetitel!

Met een overtuigende 3-1 zege op de laatst overgebleven concurrent, Apollo 8 MA1, is Wevo’70 MA1 zaterdag op overtuigende wijze en ongeslagen kampioen geworden in de hoofdklasse.
 
De Weerselose meiden moesten zaterdag afreizen naar de enige, nog overgebleven concurrent, Apollo 8 in Borne.

Twee wedstrijden voor het einde kon de Bornse ploeg als enige de meiden, die dit seizoen getraind en begeleid werden door Ron de Jong, Jos Kamphuis en Gerjan Heerkes, nog van de titel afhouden. De marge met de rest van de teams als Dynamo Apeldoorn MA1 en Tornado Geesteren MA1 was intussen al te groot omdat Meisjes A1 alle duels tot nu toe met minimaal 3-1 had gewonnen.
In Borne zou het winnen van twee sets volstaan voor de titel. Maar de meiden wilden natuurlijk het liefst ongeslagen en met een klinkende zege kampioen worden. En daar ging de ploeg vanaf de eerste slagenwisseling voor. Aldus geschiedde onder aanvuring door een behoorlijk aantal meegereisde fans. Toen de eerste twee sets met 25-19 en 25-20 binnen waren, was het pleit al beslecht maar de concentratie werd vastgehouden totdat ook de derde set binnen was met 25-21. Daarna verslapte de concentratie begrijpelijkerwijs wat en kon Apollo 8 toch nog een setje meepikken. Het mocht de pret niet drukken.
Al werd het kampioensfeestje nog wel even een paar uur uitgesteld. Drie meiden stonden na afloop alweer heel snel in de eigen sporthal ’t Trefpunt om zich beschikbaar te stellen voor het door spelerskrapte getroffen Dames 1. Met invalbeurten droegen de meiden ook nog bij aan de klinkende 4-0 zege op VoCASA. Daarna kon het feest alsnog op een passende locatie echt losbarsten.
Het winnende team bestaat uit de volgende meiden: Jet Bijen, Pien Blokhuis, Isa Kotte, Pleun Dierking, Babet Bekhuis, Roxy Bijen, Noor Bolk, Elke Weusthof, Kaylee Baan en Lauren Koopmans.