D1: uitgebreid geoefend in 2014 en begonnen met 3-2 zege op Longa

201314D1Ten eerste namens dames 1 ook aan iedereen een sportief en succesvol 2014 toegewenst! Als het goed is volgt er nog een verslag van onze bekerwedstrijd van afgelopen woensdag, maar hier alvast de aftrap van het nieuwe jaar. Ter voorbereiding op onze eerste competitiewedstrijd van de tweede helft hebben we niet bepaald stil gezeten.

2 januari zijn we meteen begonnen met een oefenwedstrijd tegen Saasveldia, 6 januari zijn we op bezoek geweest in Harbrinkhoek en afgelopen woensdag mochten we weer afreizen naar Nijmegen. Volgens Hans worden de meeste punten namelijk weggegeven na de feestdagen, dus zorgde hij voor een optimale voorbereiding voor afgelopen zaterdag. We kregen de dames uit Lichtenvoorde op bezoek. De uitwedstrijd (op een donderdagavond) tegen Longa’59 waren we nog niet vergeten, want deze hadden we namelijk verloren met 3-1. Hoog tijd om dus te laten zien dat we op zaterdag veeel beter kunnen volleyballen.

Ons team is weer bijna compleet, Caroline is terug uit Vietnam en Petra heeft de eerste trainingen er weer op zitten en is binnenkort ook weer in het veld te zien. De eerste set begonnen we slapjes aan de wedstrijd, we moesten volgens Hans nog in het ritme komen. Halverwege de set kwam dat ritme er ook, maar het bleef spannend tot op het laatste moment, 25-23 in ons voordeel. De toon was gezet.

Het ritme zat er in de tweede set duidelijk in en Longa had niet meer veel te vertellen. Door onze sterke service beurten lieten we Longa de fouten maken en konden we lekker ontspannen de set uitspelen (25-15).

De derde set waren we het ritme weer een beetje kwijt en hadden we vooral onze buitenaanvallers moeite om langs het hoge blok van Longa te slaan. (20-25). Een vijfsetter hadden we geen zin in, want de flesjes waren bijna leeg en Petra wilde ze niet meer vullen, alle reden dus om de vierde set te winnen. Het spel ging gelijk op in de vierde set, maar helaas lag het voordeel aan de kant van Longa (22-25).

De flesjes weer gevuld, op naar een vijfde set; de laatste kans om deze wedstrijd te winnen. Tijdens de vijfde set stonden we elke keer zo’n twee punten voor op Longa en we konden dit volhouden tot het einde (15-12). Wij openen de tweede helft van de competitie met een tevreden 3-2 overwinning. Volgende week gaan we opnieuw naar Krekkers, maar dit keer niet om te oefenen. Supporters jullie zijn uiteraard weer van harte welkom!