D1: Zonder Kelly maar met lunchpakket hatseflats naar eerste zege!

imagesNou daar ging die dan… De allereerste competitiewedstrijd van het seizoen! We hadden er allemaal erg veel zin in! Helaas waren we niet helemaal compleet i.v.m. een blindedarm ontsteking bij Kelly. Hopelijk knapt ze snel op en kunnen we weer met z’n allen verder!

We moesten spelen tegen SVS D1 uit Schalkhaar. Hans had vorige week de wedstrijd tussen Set-Up’65 en SVS bekeken en vond dat wij hiertegen best een potje konden ballen. De servedruk was hoog, maar er werden van weerskanten veel passfouten gemaakt. Goed serveren kunnen we, maar fout passen natuurlijk ook! Alvorens we in de auto richting Schalkhaar stapten kregen voor de allereerste keer ons lunchpakketje van Hans! Wat een luxe was dat… 2 belegde broodjes, een pakje drinken, een mandarijn en een Bifi-worstje! De bakjes waren snel leeg en onze buikjes gevuld.

We begonnen redelijk ontspannen aan de wedstrijd. Manon SL had de positie van Kelly op de mid overgenomen en dit deed ze goed ook. We wisten in de eerste set eigenlijk continu 5 punten voor onze tegenstander te blijven. We speelden best lekker, maar we maakten tussendoor veel persoonlijke fouten, voornamelijk met de serve. Hans waarschuwde ons.. we moesten ze niet in hun spel laten komen! Gelukkig konden we de set vervolgens vrij eenvoudig naar ons toetrekken.  Het 1e punt is binnen! Setstand 18-25.

Waarvoor Hans ons had gewaarschuwd in de eerste set werd in de tweede set werkelijkheid. We lieten onze tegenstanders spelen en konden zelf alleen achter de feiten aanlopen. We wisten nog wel knap terug te komen van een 17-11 achterstand, maar waren hier eigenlijk net te laat mee. Op 24-24 maakten we een serve-fout en bij 25-24 een pass-fout. 26-24 voor onze tegenstander dus!

Zo makkelijk wouden we het ze niet cadeau geven.. In de derde set konden we ons eigen spel weer oppakken. Er werd lekker verdedigd en aan het net werd er fel gespeeld. We liepen al snel uit en wonnen de set met 16-25.

In de vierde set begon het geklungel weer. Hans nam al vroeg een time-out… en met een paar vriendelijke boze woorden gaf hij ons te kennen dat hij een time-out verspilde omdat we nog niet klaar stonden. Gelukkig verspilde hij geen time-out méér in deze set, het begon weer te draaien en uiteindelijk maakte SVS de foutjes. Setwinst aan Weersels kant 17-25. Hatseflats! De eerste 4 punten in de 2e divisie zijn binnen!

De Nevobo is het er trouwens nog niet helemaal mee eens dat we hebben gewonnen, ze hebben op de site de uitslagen omgekeerd. Het lijkt dus alsof we met 3-1 verloren hebben, maar dat is dus hartstikke niet waar! We hebben onze winst afgesloten met een lekkere hamburger bij de Mac!

Volgende week onze eerste thuiswedstrijd! We spelen dan tegen Orion D2.