Laurens Spijker neemt afscheid van Wevo’70

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Maar na 16 jaar vrijwel alle Wevo’70-teams te hebben getraind en/of gecoacht, heeft Laurens Spijker zaterdag afscheid genomen van onze vereniging. Hij deed dat in een overvolle en gezellige kantine van sport- en gemeenschapscentrum ‘t Trefpunt, naast de zalen waar hij zoveel uren heeft versleten.

Daar was Laurens even eerder gearriveerd na zijn laatste wedstrijd (en die helaas ook van speler Thijs Oude Essink Nijhuis), een uitwedstrijd in Wierden, als coach van H2, het team dat hij de laatste jaren trainde en coachte. Het leverde een 3-2 nederlaag op, maar het was wel een van de beste wedstrijden van het team van dit seizoen. In de vijfde en laatste set kreeg Laurens, gehinderd door een vervelende beenblessure, een publieksinvalbeurt en een punt later ook een publiekswissel.

Beeldje van twee volleyballers
Na de terugreis naar Weerselo werd hij de in volle kantine toegesproken (zie video onderaan dit bericht) door Daniel van Broeck namens het bestuur. Die memoreerde de verdiensten van Laurens als trainer/coach en zijn jarenlange trouwe inzet binnen Wevo’70. Hij kreeg van de club een beeldje van twee volleyballers en een luid applaus van de aanwezigen.

Dinerbon en foto op linnen
Daarna was het woord nog even kort aan Johan Koopmans als aanvoerder van H2, die hem eerder in de week na de laatste training van H2 al had toegesproken en een bos bloemen had overhandigd. Uit handen van Johan kreeg Laurens van H1/H2 (inclusief oud-H2-spelers) een dinerbon en een foto op linnen, die was genomen van hem als coach bij de voorlaatste wedstrijd van H2 van dit seizoen.

‘Een mooie en warme familie’
Laurens, die eerder als speler jarenlang actief was bij Wevo’70, was onder de indruk van het eerbetoon en verklaarde dat hij het altijd met veel plezier had gedaan. ‘De vereniging heeft altijd gevoeld als een mooie en warme familie. Dank jullie wel.’

Daarna werd de avond voorgezet met H2 in een restaurant waarbij aan het eind van de avond Laurens weer thuis werd afgezet in Hengelo, zodat hij dit keer gewoon een biertje mee kon drinken.

Dank aan Wendy Kok (foto’s en video) en Jos Rouwen (foto diner)