De laatste wedstrijddag stond in het teken van afscheid!

Het laatste reguliere speelweekeinde van de volleybalcompetitie stond ook bij Wevo’70 vooral in het teken van afscheid nemen. Van spelers en speelsters maar ook van trainers en coaches.

Het eerste vrouwenteam van Wevo’70 zal komend seizoen zeker (in ieder geval voorlopig) een heel ander gezicht krijgen. Maar liefst zes speelsters en twee trainer/coaches werden voor volle tribunes in sporthal ’t Trefpunt in Weerselo uitgezwaaid en met applaus overladen.

Het team, met de speelsters van de toekomst, twee van de mini’s, zwaait naar iedereen!

Trouwe krachten
Jiska Kamphuis stopt na 6 seizoenen in ieder geval voor nu met volleyballen. De spelverdeelster was in al die jaren een heel belangrijke, sturende en stabiele kracht in Dames 1 en is en blijft bovendien bestuurlijk actief als secretaresse. Ook een ander bestuurslid, penningmeester Caroline Tijhuis-Ganzeboom, gaat het na maar liefst 11(!) seizoenen in D1 wat rustiger aan doen en voegt zich na haar zwangerschap bij het team van de Wevo’70 Masters.

De bestuursleden Daniel van Broeck, Richard Snoek en tc-lid Herbert Dierking (v.l.n.r.) spreken Hans Giesselink en Gerjan Heerkes toe en bedanken hen voor hun inzet voor onze mooie club.

Naar een andere club
Marin Grinwis en Iris Kok speelden twee seizoenen in Wevo’70 D1 en gaan hun loopbaan vervolgen bij een andere club. Iris Kok gaat het een stapje hoger proberen en voegt zich in Denekamp bij een andere geboren en getogen Weerselose, Daniek Scholten, die vorig jaar al de overstap maakte naar topdivisionist Devoko. Middenblokkeerder Marin Grinwis uit Hengelo keert na twee seizoenen in Weerselo terug naar Apollo 8, waar ze voor het derde team zal uitkomen in de derde divisie. Waar ze dan komend seizoen haar voormalige teamgenotes van Wevo’70 weer zal kunnen begroeten.

Libero Ezgi te Riet-Arhan en Puck Golbach hebben een jaar aan het eerste divisie-avontuur deelgenomen maar stoppen na dit jaar met volleyballen en richten zich op hun maatschappelijke loopbaan.

Hans Giesselink (links) en Gerjan Heerkes kijken met een glimlach terug op hun periode bij Wevo’70.

Prachtige successen
En dan was er natuurlijk nog het officiële (al eerder beschreven) afscheid van trainer/coach Gerjan Heerkes, die komend seizoen bij Flash Nieuwleusen in de tweede divisie aan de slag gaat. De inwoner van Beerzerveld reed vijf seizoenen lang met plezier op en neer naar Weerselo en boekte bij Wevo’70 prachtige successen, met als hoogtepunten de promotie naar de eerste divisie (het hoogste niveau ooit voor de relatief kleine dorpsclub) en vervolgens de tweede plek in het debuutjaar op dat derde niveau van Nederland. Voor zijn verdiensten werd hij toegesproken door Daniel van Broeck namens het bestuur en hij kreeg een fraai beeldje van twee volleyballers die knokken om de bal.

Eervolle taak
Dezelfde eer viel Hans Giesselink te beurt. De trainer/coach van het tweede vrouwenteam van Wevo’70 nam daarnaast afgelopen seizoen ook het assistent-trainerschap van D1 op zich en zorgde er met Gerjan voor dat er dit seizoen na de nodige wisselingen vorig jaar ook dit jaar weer een eerste divisieteam in Weerselo binnen de lijnen stond. Hans krijgt komend seizoen de eervolle taak op zich om bij topdivisionist Krekkers in Mariaparochie de vrouwen onder zijn hoede te nemen.