Speelster in the picture (8): Pien!

MA1 heeft dit seizoen versterking gekregen van drie meiden van buiten het dorp die de overstap maakten naar onze vereniging. Vanzelfsprekend heten we ze van harte welkom en daarom ook debuteert eentje van hen, Pien, deze keer in de rubriek Speelster in the picture, waarin trainer/coach Ron de Jong haar introduceert en enkele vragen stelt.

Pien gaat dit seizoen, met twee andere meiden van buiten Weerselo, deel uitmaken van het MA1-team van Gilbert en Ron en daarbij zal zij dit seizoen weer de sprongserve doen! Als je Pien ziet, weet je al snel met welke persoon je van doen hebt: gedreven, serieus, bikkelen, power, perfecte motoriek.

Pien leest en ziet het spelletje zoals alleen de ……. dat doen. Bij de meiden van ons eigen MA1 is zij op haar plek om te leren en zich verder te ontwikkelen. Zoals meerderen de weg via MA1 bewandelen (en bewandelden) om proberen te komen tot het hoogste damesteam binnen onze mooie club.
Benieuwd naar haar als persoon? Aan Pien werden onderstaande vragen gesteld.

1. Hoe ben jij ooit met volleybal in aanraking gekomen?
“Toen ik de leeftijd had om te gaan sporten, was er bij ons in het dorp (Fleringen-red) voor de meisjes alleen maar volleybal. Dus ik had weinig keus.”

2. Welke successen heb je behaald bij je vorige club?
“Ik ben een aantal keren kampioen geweest van de eerste klasse en gepromoveerd naar de hoofdklasse.”

3. Als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan als volleybalster?
“Ik was liever eerder naar een andere, grotere club gegaan, zodat ik meer mijn eigen spel kon spelen en op niveau kon volleyballen.”

4. Hoe kijk jij naar je medespeelsters en welke bijdrage vind jij dat iedereen moet hebben binnen het team?
“Ik kijk altijd naar de positieve kanten van de speelsters en alle speelsters zijn belangrijk voor het team. Ik vind dat iedereen elkaar een beetje moet stimuleren om ook de mindere punten aan te pakken en door te gaan met het spel, om het beste resultaat te behalen.”

5. Je bent een speelster die voor de trainers altijd erg gedreven overkomt. Vertel…
“Omdat ik altijd het beste uit mezelf wil halen, en als iets niet lukt, blijf ik altijd proberen. En volleybal is een leuk spelletje waarin ik mijn sportiviteit in kwijt kan.”

6. Waar wil je extra op trainen dit seizoen?
“Ik wil extra mijn best doen op de aanval en op de opslag (want ik had de sprongservice)”

7. Wat zijn je persoonlijke drijfveren om dit seizoen te kiezen voor Wevo’70?
“Wevo is een grotere club, en ik ken veel meiden die bij Wevo volleyballen.”

8. Waar verheug jij je op voor dit seizoen?
“Op een leuk en gezellig seizoen met veel gewonnen wedstrijden en gedreven spelen met het hele team voor het kampioenschap!”

Hey Pien, bedankt voor jouw update, tot bij de volgende training van MA1.

En aan iedereen die Wevo’70 een warm hart toedraagt: Fijne vakantie!