Speelster in the picture (9): Elke!

In alweer de negende aflevering van onze serie In the picture van Ron de Jong dit keer weer iemand uit eigen jeugd en eigen opleiding van onze mooie club! Een alleskunner die zichzelf dit seizoen In the picture gaat spelen. Wevo 70 MA1 presenteert: Elke Weusthof!

Elke is een gedreven speelster die volgens haar coach Gilbert de opdrachten in het veld met betrekking tot serveren prima uitvoert, en met haar spirit haar eigen volleybalcarrière een boost kan geven binnen het team van trainer Ron de Jong. Dit jaar gaan we werken aan fine-tuning en kantenwerk, want opgelet, senioren: Elke komt eraan!!

1. Wie zijn de mensen die jou hebben aangezet om volleybal te gaan spelen?
“Mijn moeder, ze zat van jongs af aan al bij Wevo. Mijn oudere zus ging er bij, en zo ben ik er ook bijgekomen.”

2. Welke successen heb je behaald en hoe heb je die behaald met volleybal?
“Ik ben in C1 en A1 kampioen geworden, en in A1 gepromoveerd van hoofdklasse naar topklasse.”

3. Welke volleybalhandelingen kunnen volgens jou nog beter door jou worden uitgevoerd? Waar kunnen wij aan werken? Vertel…
“Het verdedigen, de pass vind ik soms moeilijk. Aanvallend moet ik proberen meer te scoren door de gaten te vinden bij de tegenstander, dus meer inzicht krijgen in het spel.”

4. Op welke manier heb jij een bijdrage aan het team en wat verwacht jij van de medespeelsters?
“Ik heb heel veel plezier onder de trainingen, misschien soms wel te veel plezier ?. Tijdens de wedstrijd ben ik blij met elk gescoord punt. Van mijn medespeelsters verwacht ik dat ze altijd met plezier volleyballen, en niet chagrijnig in het veld staan. Zo win je namelijk geen wedstrijd.”

5. Je bent in 2019 ook met regelmaat gevraagd de midpositie in te nemen, wat vond je ervan?
“De midpositie is niet mijn ding. Je loopt de spelverdeelster vaak in de weg, en je moet super alert aan het net zijn.”

6. Je bent normaliter passer/loper, waarom geeft dit jou plezier? 
“Zowel het verdedigen als de aanval komen bij deze positie aan bod. Het is een supergevoel om een goeie pass te geven en het daarna met een mooie aanval af te maken.”

7. Wat zijn je persoonlijke ideeën voor jouw ontwikkeling in het volleybal?
“Ik hoop zo goed mogelijk te worden door fanatiek te trainen ??.”

8. Elke, jij bent iemand die op meerdere posities kan spelen, in de toekomst speel je bij de senioren, welk verschil en of overeenkomst verwacht jij daar tegen te komen?
“Ik denk dat het heel anders gaat zijn in de senioren, het leeftijdsverschil wordt dan een stuk groter, en je speelt niet meer zoveel tegen meisjes van je eigen leeftijd. Ook binnen in het team kan er een leeftijdsverschil ontstaan. Een overeenkomst is de gezelligheid en fanatiek zijn!”

9. Waar verheug jij je op voor het seizoen 2020/2021?
“Ik hoop op een coronavrij seizoen, zodat we fanatiek en gezellig kunnen volleyballen. En dat veel publiek ons weer kan komen aanmoedigen!”

10. Wat is je favoriete Wevo volleybal yell? 
“Fiësta! ??”

 

Elke, dank voor je energie die jij altijd meeneemt naar onze trainingen.
En: tot bij de BBQ!
Met groet: Gilbert en Ron