Sterk Wevo niv.5 grijpt net naast brons op regiokampioenschap

Zoals vorige week reeds gemeld, mocht Wevo CMV 5-1 afgelopen zaterdag meedoen aan het Regiokampioenschap van de Nevobo, regio Oost, voor niveau 5. De meiden hebben daar super leuk en goed gevolleybald, ze wonnen de poule en de kwartfinale maar werden in de halve finale gestuit door de latere kampioen Tornado. Toch een prachtige prestatie!

Bij niv 5 krijg je een extra punt als je 3x goed samen speelt. Er waren dus vele lange rally’s. Ze speelden telkens 2 sets van 15 min lang. In de poule moesten ze het opnemen tegen Avanti uit Lochem en Rebelle uit Dieren. Het niveau lag heel dicht bij elkaar, er moest gevochten worden voor elk punten maar de Wevo-meiden deden het uitstekend en werden eerste in de poule.
Dat betekende plaatsing voor de de kwartfinale en daarin was EVV uit Elburg de tegenstander. Ook dat team werd verslagen en dat betekende dat ze geplaatst waren voor de halve finale.
Daarin was Tornado uit Geesteren de tegenstander. Die ploeg bleek helaas te sterk. Maar dat was geen schanden want Tornado zou vervolgens ook de finale te winnen en dus regiokampioen te worden.


Daarna volgde nog de strijd om de derde plaats tegen Avior uit Deventer. Opnieuw werd het een spannende aangelegenheid. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en ze wonnen beiden een set. Toen moesten de gescoorde punten de doorslag geven en hoe klein het verschil was, maakte dat wel duidelijk: Avior had net 2 punten meer gemaakt en dat betekende dat de ploeg uit Deventer de bronzen medaille kreeg.
Een beetje zuur wellicht na een dag van enthousiast en leuk volleybal maar wij zijn evengoed supertrots op deze meiden!!! Het team bestond uit Liz Meekenkamp, Romy Bolk, Eef Haarman, Jade Spanjer en Linde Kok.