D1: volle bak, kansen, weer gewonnen (en vreemde app…)!

wevo70orionmanonslAfgelopen zaterdag stond voor ons het tweede competitieduel en onze eerste thuiswedstrijd op het programma. Dames 3 wist er voor ons een spannende pot van te maken, waardoor wij wat later aan de wedstrijd konden beginnen. Gelukkig nog wel net op tijd om de scheidsrechters in het Trefpunt te houden.

We kregen vandaag versterking van Daniek en van onze mini van de week Iris Haarman. Beide bedankt voor jullie aanmoedigingen, het heeft zeker geholpen!

Toen we konden starten met de wedstrijd zat de tribune mooi gevuld. Velen waren naar de sporthal gekomen om te zien hoe Wevo ’70 Dames 1 het nu werkelijk doet in de tweede divisie, landelijk niveau. Volgens mij hebben we het publiek prima kunnen vermaken.

Ook deze keer hadden we weer veel zin in de wedstrijd en dat resulteerde in een goede start van de eerste set. We liepen zo een paar punten uit. Jammer genoeg hebben we Orion daarna de kans gegeven om weer terug te komen in deze set. Toen we bij de twintig aankwamen hebben we ze zelfs de setwinst gegeven door zelf niet meer scherp te spelen en te veel onnodige fouten te maken (20-25).
De tweede set wilden we dit natuurlijk zo snel mogelijk vergeten. We startten weer goed en konden druk opleggen bij onze tegenstander. Zo af en toe kwamen ze nog wel weer een paar punten bij, maar we hebben deze set niet uit handen gegeven (25-22).

In de derde set kon je zien dat we eigenlijk wel aan elkaar gewaagd waren. Het ging de hele set redelijk gelijk op. Aan het einde van de set hebben we onszelf weer te kort gedaan door Orion er met de winst vandoor te laten gaan, hier had echt meer in gezeten (23-25).

Deze set konden we niet meer terug draaien. Dan maar op naar een vijfde set. In de vierde set konden we goed ons eigen spel spelen en lieten we Orion niet meer terug komen. Een duidelijk 25-16 was de eindstand van deze set. Deze goede reeks hebben de vijfde set door kunnen zetten (15-8).
De tweede overwinning in de competitie was na ruim twee uur spelen een feit. Toeschouwers, bedankt voor jullie support (tot het bittere eind!).

Aan het einde van de wedstrijd deelde de scheidsrechter ons nog mee dat we volgens hem de groene kaart verdiend hadden J Weer wat nieuws geleerd!

De wedstrijd werd zoals gewoonlijk, samen met de mini, afgesloten met een bordje patat in de kantine. Wel nadat Alice onze verslaggever van de Tubantia te woord had gestaan.

BzQHKwoCAAEwRUy

Toen ons buikje gevuld was hebben we de avond gezellig samen voortgezet bij Aukje. Het eerste teamfeest van dit seizoen heeft alweer plaatsgevonden. Onder het genot van een hapje, een drankje, veel geklets en een competitief spel (30 seconds) hebben wij ons deze avond prima vermaakt!

Van je teamgenoten moet je het trouwens maar hebben als je ze vraagt: ‘Heeft iemand nog tips voor in het verslag?’. Dan krijg je dit als antwoord: