D2: vier punten uit megazaal meegenomen (en een ranzig verhaal)

Wevo Dames 2

Vrijdag speelden we een wedstrijd in de grootste, meest indrukwekkende zaal van heel Twente. We hebben onze ogen uitgekeken aan alle pracht en praal en we zijn behoorlijk verdwaald in de vele gangen. Overigens ook in de ontzettend lange weg er naartoe. Inderdaad jongens, wij hadden de grote eer om in Saasveld te volleyballen en wel tegen Saasveldia Dames 2. Saasveldia stond 1 punt onder ons, dus aan ons de taak om ons los te maken en aansluiting bij de top te zoeken.
De eerste set hadden we behoorlijk veel moeite met het lage plafond (ja, de eerste regels barsten van sarcasme, het plafond, voor de mensen die de zaal niet kennen, is maar een paar meter hoog). Passend gingen er veel ballen tegen het plafond. Toen Harry in de time-out erop hamerde dat we sneller moesten gaan spelen en lager passen was het al te laat. Deze set verloren we met 25-20.
De tweede set hebben we de tip wel ten harte genomen en wisten we goed te scoren. Er stond een lang blok, maar timen was niet haar sterkste kant, waardoor er toch behoorlijk gescoord kon worden. Karlien was de enige in deze set die gefrustreerd was. Later bleek dat dit kwam doordat ze het elektronische puntenbord niet helemaal door had. Ze zag de score van thuis aan voor onze score, terwijl de thuisploeg flink achterstond. Nadat we dit misverstand voor haar hadden opgehelderd konden we onze overwinning in deze tweede set vieren en wel met 25-17.
Dit goede spel werd doorgezet in de derde set. Wel vond er een kleine wisseling in de opstelling plaats, Karlien werd gek van de lange nummer 17 tegenover haar en wisselde daarom van positie met Kelly die nu wat moeite kreeg met haar. Er werden behoorlijke really’s gespeeld. De coach van de tegenpartij besloot na de eerste lange really dan ook maar meteen een time-out te nemen, bleek onze conditie toch even beter te zijn dan die van Saasveldia! De set wonnen we uiteindelijk met 25-21.
Vastbesloten om met minder dan 4 punten geen genoegen te nemen gingen we de vierde set in. Halverwege de vierde set zette Harry een dubbele wissel in op de set-up en diagonaal positie, zodat we vooraan weer met drie aanvallers kwamen te staan. We gingen gewoon lekker door met het snelle spel en wisten ook deze set te winnen met 25-18! Door deze 4 punten konden we een mooie voorsprong nemen op Saasveldia en we staan nu op een degelijke 5e plek. Er kan nog van alles gebeuren en als het aan ons ligt gaan we zeker klimmen op de lijst!
Voor wie denkt dat het één en al lol en gezelligheid was vrijdagavond voor Dames 2 volgt toch nog even een klein luguber verhaaltje over een behoorlijke puist op de arm van één van onze niet nader te noemen teamleden. Gelukkig wou de ‘zuster’ van dit teamlid (verklap ik hier nu toch iets?) onder de douche de boel wel even regelen. Laten we zeggen dat we tijdens het uitdrukken allemaal blij waren dat we nog onder de douche stonden, anders hadden we zo weer onder de douche gekund. Met dit ranzige verhaal eindig ik het verslag. Rest mij nog de mededeling dat onze volgende wedstrijd om 11 januari gespeeld wordt tegen Rosstars D2!