D1: aanloop met dagje vrij en hindernissen maar: eindelijk weer 4-0 zege!

Wevo Dames 1

Wevo Dames 1

Afgelopen vrijdag 25 januari stond dames 1 weer paraat om een wedstrijd te ballen.
We hadden een weekje rust gehad, omdat de vorige wedstrijd niet door ging. KNMI had code oranje afgegeven en AAA BOVO (komend uit Aalten) vertrouwde de situatie niet en koos ervoor om niet te komen. Dit betekende voor ons een weekendje vrij. Maar wij als fanatieke volleyballers konden niet een weekendje zonder wedstrijd, dus we zijn in een spontane actie naar Ootmarsum afgereisd (jaa jaa met code oranje), daar speelde namelijk Set-Up tegen VCV. Dit was erg interessant voor ons, omdat wij allemaal dicht bij elkaar in het klassement staan. We hebbende eerste drie sets gekeken en toen moesten we snel naar huis, want er moest nog patat worden gegeten en (bijna) iedereen ging ’s avonds naar de Weerselose gala, dus iedereen wou op tijd klaar staan.

Maar afgelopen vrijdag reisden we af naar Geesteren. Helaas, zonder Esther, omdat zij mee deed met de Gala in Weerselo. Die carnaval ook… Kelly was donderdag ziek geweest, maar gelukkig was ze er wel. Christie kwam vanuit Papendal rechtstreeks naar Geesteren om ons team te versterken. Petra was deze week niet wezen trainen, maar ze was er wel met de wedstrijd. Ze had alleen last van haar hak, omdat ze had geschaatst. Sommige teamgenoten durfden niet te schaatsen, omdat ze bang waren dat ze dan door het ijs zakten, maar daar werd een oplossing voor gevonden. Schaatsen met je armen gespreid, maar met de handen onder je oksel (soort vleugels), dan bleef je in ieder geval nog hangen op het ijs. (ahum)

De wedstrijd begon om 21.00 uur en er waren Weerselose supporters, hartstikke mooi! We begonnen erg sterk en we liepen gelijk een paar punten uit, maar Tornado dacht, zo makkelijk maken we het niet voor Wevo en ze kwamen goed terug. We lieten het de eerste set al gelijk spannend worden, maar we wonnen de eerste set (21-25). Dat was een goed begin van de vrijdagavond. De tweede set en de derde set werden gespeeld. Aan beide kanten werden er fouten gemaakt, maar uiteraard ook punten. Onder de fouten worden met name opslagfouten gemaakt. Ook werden er technische fouten gemaakt, maar hier werden wij (en Tornado) niet altijd voor afgestraft, maar dat was voor beide kanten een puntje tijdens de wedstrijd.
De tweede en derde set werd gewonnen. Super, we gaan voor een 4-0. Geen twijfel mogelijk, maar hoe verder de set kwam, hoe spannender het werd. Oef, We kwamen heel dicht bij elkaar, zou het dan toch 3-1 worden? We wonnen de set gelukkig met 22-25.

Wat gaaf, eindelijk een keer weer winnen met 4-0 (21-25, 20-25, 21-25, 22-25). Dit hadden we niet verwacht, maar het voelde super. Dat moest gevierd worden op ieders eigen manier: Feestjes, Troll, Gala, Leo etc.

Voor de toeschouwers:
De wedstrijd tegen AAA Bovo wordt nu 14 februari gespeeld om 20.30 in het Trefpunt.
Aanstaande zaterdag staat er een belangrijke wedstrijd voor de deur, namelijk een thuiswedstrijd tegen Set-Up om 17.00 uur. Bij deze nodigen wij iedereen uit om te komen kijken en aan te moedigen! Hopelijk tot dan!