D1: Oei Oei, maar beter laat dan nooit

Wevo Dames 1

Nou nou hier is ie dan eindelijk, het wedstrijdverslag van Esch Stars – Wevo. Sorry hiervoor. Maar hopelijk zijn er deze week drie verslagen te lezen. Er heeft namelijk nog iemand aflaten weten om een wedstrijdverslag te maken. Zou dit in de familie zitten!! Ik probeer het nu weer een beetje goed te maken. Moet wel erg diep graven naar het verloop van deze wedstrijd.
Het was de laatste wedstrijd van 2012. En wel op zaterdag 15 december. Erg hè dat ik hier nu nog wat over moet schrijven. Maar goed, op naar het grote Fleringen. Esch Stars speelt namelijk de wedstrijden in Fleringen. Voor ons dus bijna een thuiswedstrijd. We vertrokken rond de klok van half 4. Ja je weet maar nooit hè! Misschien dat je nog ergens een file tegenkomt. Daar aangekomen was hun Kulturhus de Spil nog niet geopend. Dan maar een korte wandeling naar De Oale Kroesch voor een kop koffie of thee, met een puntje slagroom! Oh lekker slagroom op de koffie, viel dat even tegen!
We zaten gezellig met z’n allen aan de stamtafel. De eigenaar dacht, nu grijp ik mijn kans en kwam met de vraag of iemand nog ervaring wou opdoen in de horeca. Daarvoor in ruil zouden we leuke mannelijke collega’s krijgen. (Ik weet niet of er ondertussen al iemand gesolliciteerd heeft??)
Na een korte wandeling terug naar het kulturhus waren we op tijd om te gaan inlopen! Kelly moest nog even wat na laten brengen. Ze had namijk niet het juiste materiaal aan om de wedstrijd mee te spelen! haha

Ondertussen liep de tribune al aardig vol. Die uiteindelijk helemaal vol zat. Supporters alsnog bedankt!
Tja wat kan ik nog over de wedstrijd vertellen. De eerste set hadden we zelf veel servefouten, maar liefst 7 keer. Hier kan de tegenstander natuurlijk van profiteren. Maar gelukkig deden ze dat niet. En waren we zelf zo sterk om de 1e set naar ons toe te halen. Setstand 25-23
De 2e set liepen we gelijk achter de feiten aan. We keken continue tegen een achterstand aan en deze set verloren we ook met 25-18. Snel vergeten en op naar de 3e set. Deze set begonnen we sterk, we hadden gelijk een voorsprong van 6-1. Dan denk je dat gaat mooi, maar uiteindelijk werden we helemaal weggeserveerd. Ook deze set verloren we met 25-17. Ja dan sta je met 2-1 achter. Maar dat laten we natuurlijk niet gebeuren, om van Esch Stars te gaan verliezen. Dus koppen op en dan maar weer een vijfsetter! Daar zijn we namelijk goed in. Nu ging het goed. We kregen er weer vertrouwen in. De serve ging goed. De ballen kwamen goed bij de spelverdeelster en zo konden we de ballen zelf afmaken.
Setwinst van 25-19. Ja en dan komt die beroemde 5e set eraan. Inmiddels onze 7e vijfsetter van dit seizoen. Kunnen we altijd nog kampioen worden in het spelen van de meeste vijfsetters! En gelukkig wisten we deze set ook naar ons toe te halen. Dus een 3-2 overwinning, wat eigenlijk niet helemaal nodig was geweest. Het waren onze eigen fouten. We konden in ieder geval 2012 met een overwinning afsluiten.
In de kleedkamer werden we nog getrakteerd op een kerststol! Maar dat was niet genoeg voor ons, dus op naar……..? Volgens mij was het cafetaria van Olffen waar we beland zijn voor een lekker patatje! (of was het toch ergens anders?)

Zo uiteindelijk toch nog heel wat op papier gekregen. Ben benieuwd naar het volgende verslag!!!!!