D1: verjaardag/nacht, poetsen, zwemmen, coachen en…een 3-2 nederlaag

DSC_0136De 19e speelronde stond deze week op het programma en wel tegen Ecare Apollo dames 2. Het is nog steeds spannend in de 3e divisie A. Na een verrassende uitslag van onze achtervolger VCV vorige week is alles nog mogelijk! De uitwedstrijd op 1 december 2012 in Borne werd met 3-2 verloren, we hadden dus wat recht te zetten. En met nog een klein beetje in ons achterhoofd ‘de wedstrijd waar we geen verslag over wilden maken’ werd het tijd voor een lekkere pot volleybal!

Het volleybalweekend begon voor ons deze week al op vrijdag bij Alice haar verjaardagsfeestje. Ze heeft er namelijk een kwart eeuw opzitten en dit werd vrijdagavond gezamenlijk gevierd. Alleen Petra en Suzanne ontbraken op het feestje, maar dit mocht de pret niet drukken en er werd gefeest onder het motto: ,,Ik drink nooit met alcohol op.” (Bronvermelding:  citaat van N. Krabbe).
whatsapp

Jan werd ’s nachts goed op de hoogte gehouden via de Wevo D1 whatsapp-groep en het laatste berichtje werd verzonden om 5:12: ‘Ja, zeker netjes naar huis.’ Zou dit gevolgen hebben voor de wedstrijd? Anyway, iedereen was zaterdagochtend weer fris en fruitig aan de dag begonnen en dit werd ook in de app kenbaar gemaakt. Poetsen, opruimen, zwemmen, fluitexamen, coachen.. zo had iedereen zo z’n eigen voorbereiding op de wedstrijd.

Iets later dan gepland begonnen we aan de warming-up samen met de mini’s van de week, deze week was het aan Lotte Bijen en Danaé Nijland om de eerste bal te serveren. Ook waren Juliët en Christie wederom bereid ons deze week bij te staan, bedankt meiden! Super!
Met een goed gevoel en volle moed begonnen we aan de eerste set. De eerste puntjes vielen aan de kant van Apollo, zou de dip van afgelopen wedstrijd dan toch nog niet zijn uitgewerkt? Toch wisten we dit snel op te poetsen en begonnen we beter te spelen. Dit was alleen niet genoeg voor setwinst, teveel persoonlijke fouten deden ons de das om.
In de tweede set begon alles lekker te draaien, het gevoel was er weer en dit is het niveau wat we horen te halen. Met duidelijke cijfers 25-14 ging de tweede set naar ons.

DSC_0139 Apollo liet het er niet bij zitten en maakte het ons in de derde set erg moeilijk. We konden de winst niet afdwingen en moesten dus gaan voor een vijfsetter. (20-25). Dit lukte ons door de vierde set wél de nodige punten te scoren, op naar een vijfde set!
Enige ervaring hebben we dit seizoen wel met vijfsetters, dus we maakten een goede kans. Ook in de vijfde set bleef het spannend. Dames 2 en heren 1 kwamen ons nog even aanmoedigen in de slotfase, maar dit mocht niet baten. Helaas waren twee setpoints niet genoeg om de wedstrijd te kunnen bepalen (14-12) en uiteindelijk won Apollo opnieuw van ons dit seizoen door de vijfde set te winnen met 18-16.
Enige teleurstelling was er na afloop wel. De kansen lagen er, maar helaas hebben we deze op cruciale momenten niet gegrepen. Maar na de ‘wedstrijd waar we geen verslag over wilden maken’ was dit toch wel weer een lekkere pot volleybal en zeker verslagwaardig.

Nog drie te gaan… Benieuwd waar wij dit seizoen eindigen? Blijf ons volgen en aanmoedigen. De eerstvolgende wedstrijd spelen we op 6 april 14.00u in Harbrinkhoek tegen Krekkers dames 2.