Hoppa: drie nieuwe code 2 scheidsrechters erbij!

2013scheidsrechtersHet was dit weekeinde een spannende dag voor drie kandidaat-arbiters! Caroline Ganzeboom, Manon Scholte Lubberink en Nicky Krabbe gingen op voor het diploma voor Code VS2.
Caroline beet op vrijdagavond het spits af. Ze mocht de wedstrijd tussen Dames 3 en Twente’05 fluiten. Een belangrijk duel voor Dames 3 want ze zijn nog niet helemaal uit de gevarenzone. En een zege op de hekkensluiter was dus van groot belang. Caroline leek het belang beter in te schatten dan de teams want terwijl Caroline al om 18.10u uur in de sporthal was, kwamen de teams pas tegen 18.30u het veld op. Begeleider en examinator René Banierink was dus ook nog ruim op tijd toen hij even voor 18.30u binnenkwam. Caroline floot, net als in de voorgaande ‘oefenwedstrijden’ goed, al had ze het even moeilijk nadat een beslissing van haar (in het nadeel van Wevo) zwaar aangevochten werd door coach Marleen en de speelsters. Caroline deed echter wat een goede arbiter doet: ze bleef bij haar beslissing. Uiteindelijk kwam ook alles goed: Wevo D3 won met 3-1 en Caroline slaagde overtuigend.

Zaterdag was het de beurt aan Manon en Nicky. Zij zijn beiden begeleid door Rudie Lotgerink die ook hun examinator was. Manon was de arbiter van dienst bij Meisjes B1 en werd meteen met een probleem geconfronteerd. Een speelster van VCV had geen pasje. Het was volgens de lezing van de coach om zeep geholpen in de wasmachine. De procedure schrijft voor dat ze aan de hand van een ander identificatiebewijs (identiteitskaart of paspoort) moet aantonen dat ze dezelfde persoon is als degene die op papier staat. Maar: ook dat kon ze niet. Probleempje dus. Na overleg tussen Rudie en René kreeg Manon het advies alles nauwgezet vast te leggen op het formulier. De wedstrijd ging daarna zonder al teveel problemen, al had de coach van VCV af en toe nogal veel te mekkeren. Toen het te gek werd, wees Manon hem terecht. Het liep allemaal goed af: Wevo MB1 won en Manon slaagde overtuigend.

Volgens examinator Rudie lag het met Nicky iets lastiger. Ze floot niet haar beste wedstrijd (waren het dan toch de zenuwen Nicky???) maar uiteindelijk zetten Rudie ook onder haar benoeming tot scheidsrechter in de orde van code VS2 zijn handtekening.

Caroline, Manon en Nicky: van harte en veel fluitplezier ten dienste van onze vereniging!