D1: vol goede moed vertrokken, helaas sterke reeks niet voort kunnen zetten…

Wevo Dames 1

Zoals jullie allemaal weten doet Wevo’70 D1 het de laatste weken erg goed. Met 15 punten uit 3 wedstrijden haalden wij het maximale resultaat. Omdat de concurrentie punten liet liggen stonden wij ineens op de eerste plek. Zaterdag stond er een wedstrijd tegen WSV op het programma. Dit is een team waar wij moeilijk tegen kunnen spelen, de vorige twee wedstrijden dit seizoen gingen verloren met 3-2. Dit wilden we graag rechtzetten dus zaterdag om 13.00 vertrokken we ruim op tijd op weg naar Warnsveld met 12 vrouw sterk. Iets na twee uur zaten we al in de kantine van De Kei. We hadden stiekem de tafel van de vrouwen van WSV ingepikt, misschien zou dit helpen. Hier werd er nog even nagepraat over de vorige wedstrijd tegen BOVO. Zij hadden ook een verslag gemaakt van deze wedstrijd, hierin stond dat wij niet kampioenswaardig hadden gespeeld tegen de rode lantaarndrager. Maar wie was die rode lantaarn nou? Volgens Esther hadden ze het hier over Aukje in haar rode libero shirt……
Na deze goeie grap werd het tijd om even serieus te praten over de belangrijke wedstrijd. De afgelopen week was er vooral getraind op het driemansblok dat onze mids voor zich zouden gaan krijgen. In de training wisten ze met prikken de gaatjes wel te vinden, maar zou dit in de wedstrijd ook lukken?
De eerste set begonnen we goed. Onze serve liep lekker en met een 7-3 voorsprong voor ons werd de eerste time-out door WSV al aangevraagd. Dit leek voor hun te helpen en al snel stonden we weer gelijk. Wij hadden moeite om aan te vallen door het sterke blok van de tegenstander, maar met goede serve series wisten we bij te blijven. Aan het eind liep WSV toch iets te ver uit waardoor we ze niet konden inhalen, met 25-19 ging deze set naar de tegenstander.
Dat was de eerste verloren set in 3 wedstrijden, dat moesten we toch even rechtzetten. De tweede set begonnen we ook weer goed, de voorsprong liep op naar 6 punten. Dat zouden we toch niet weg mogen geven…. Dit deden we toch. Na een paar spannende punten verloren we door een kleine miscommunicatie deze set. Helaas…
Niet ons hoofd laten hangen want winnen kan nog steeds!! Deze set leek het bij ons beter te lopen, de aanval kwam er vaker door en WSV leek moe te worden. Er werd gevochten voor elk punt. Met 25-19 ging deze set naar ons. Vol goede moed begonnen we aan de vierde set. Dit zou toch moeten lukken! Maar al snel bleek dat dit er niet meer in zat. Wij wisten ons eigen spelletje niet meer te spelen en het blok dat ons de hele wedstrijd al in de weg zat, was er nu weer. Onze aanval kwam er gewoon niet door. Deze set ging helaas ook verloren en voor de derde keer dit seizoen was een nederlaag tegen WSV een feit.
Erg jammer voor ons en voor alle supporters die helemaal naar Warnsveld waren afgereisd om ons te zien spelen. Heel erg bedankt!! Als troost voor de nederlaag zijn we met z’n allen lekker uit eten geweest. Gelukkig had de Mac nog wel een plekje voor ons.
Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Dynamo Neede, we hebben alle aanmoedigingen nodig om de eerste plek vast te houden dus supporters zijn welkom! Tot dan!