D5: we zijn nog steeds op weg naar de titel!!

D5_1Vrijdag 6 april op weg naar de Dikkenshal in Wierden, misschien wel één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Helaas zonder ons lieftallige teamgenootje Nikki Hunder maar wel met de andere 9 toppers. En natuurlijk niet te vergeten onze topcoach Thea.  We staan bovenaan met vier punten los op de nummer 2. De vorige keer tegen WVC willen we liever niet aan herinnerd worden met een 4-0 nederlaag.

Vol goede moed begonnen we  aan onze warming-up, om uiteindelijk te starten met de wedstrijd. De eerste set begonnen we gelijk met een openingsknaller met een mooie serie opslagen van Carmen. Met gelijk een voorsprong van 5 punten. De set begon goed, mooie aanvallen, de passes vielen goed en WVC had weinig in te brengen. Ze kwamen nog wel terug maar te laat, de set werd door ons gepakt met een uitslag van 19-25.

Wissel van kant en op naar de tweede set. We begonnen met een paar slordige passes, gelijk een achterstand. Erg genoeg liet de coach van Wierden ook weer eens wat van zich horen. Want die coach zijn we nog niet vergeten van de vorige keer, met z’n mobiel een foto maken van het telbord, z’n spelersbord inclusief magneetjes en z’n overheersende aanwezigheid. Maar gelukkig was de scheids van WVC er niet echt van onder de indruk en gaf hem geen blik. We vechten ons goed terug met een paar mooie rally’s en aanvallen en ook deze set was voor ons met 15-25.

Nu moesten we toch wel de derde set gaan winnen om met de winst naar huis te gaan en niet te vergeten een voorsprong te behouden op de ranglijst. De derde set begon gelijk goed met een aantal opslagseries van verschillende spelers. Met een mooie aanval van Krista een meter naast het blok vond Merle het nog even nodig om touché te schreeuwen. Wat de tegenstanders niet echt konden waarderen, ze zag ze een beetje vliegen? Want dit was niet de eerste keer dat Merle dat deed. We lieten er ons niet door afleiden en sleepte ook de 3e set binnen met 16-25. We konden ieder geval met een winst naar huis gaan.

De 4e set moest nu toch ook lukken? Dit liep wel eventjes anders de aanvallen gingen uit of in het net, de passes ketsten af en zelfs de opslagen gingen in het net? Dit kon toch niet gebeuren! Met uiteindelijk een achterstand van 22-18 moesten we ons nu wel terug gaan vechten. Dit lukte tot een uiteindelijke 23-23, een mooie aanval van Bente 24-23. Een fout van ons 24-24, de spanning steeg vooral voor onze wissels. En toen BAM: een zuivere smash van de tegenpartij. Romee was kansloos maar ging er wel even mooi voor liggen waardoor de scheids er een dubbel van moest maken. De tegenpartij moest opnieuw serveren maar deze konden de druk niet aan en serveerde ‘m in het net. 25-24 het laatste punt moest nu ook lukken en ja hoor na een mooie rally en een geluksballetje 26-24. We konden naar huis met een mooie 4-0 overwinning en we zijn nog steeds op weg naar de titel.

Volgende week moeten we het op nemen tegen Krekkers om 15.00u, kom ook kijken om te zien of we nog steeds in de race blijven voor het kampioenschap!!