H2: en ook (de) nummer drie moet er aan geloven!!!

Wevo Heren 2 newsAls derde wedstrijd in 2013 stond voor de mannen van Heren 2 afgelopen vrijdag het duel met de nummer drie van de ranglijst, Polstars 1, op de rol. Van de eerste wedstrijd tegen deze ploeg in Bentelo herinneren wij ons nog dat we met slechts zeven mannen present waren, dat we belabberd speelden en dat we volstrekt kansloos waren. Waarbij een speler van de tegenpartij, die Rich zich herinnerde als ‘krullebol’, er duidelijk bovenuit stak. Deze sloeg op het midden uit alle hoeken en standen raak en zelfs van achter de drie meter waren zijn kogels onhoudbaar voor de Heren 2-defensie.Een lichte opwinding maakte zich meester van de mannen van Heren 2 toen het er afgelopen vrijdag bij de koffie vooraf op leek dat deze ‘krullebol’ ontbrak toen de ploeg uit Bentelo ’t Trefpunt binnenkwam. Piet temperde al te veel enthousiasme door te suggereren dat die speler er best nog kon zijn maar dat hij om ons te misleiden de tondeuse op zijn hoofd had gezet. (Zou deze opmerking uit jaloezie op die krullen zijn gemaakt???)
Enfin, doordat Dames 3 er een vlotte zege van maakte tegen ATC, konden we bijtijds beginnen. Maar niet nadat scheidsrechter Ivo nog een probleempje moest tackelen: Polstars had de pasjes niet bij zich, die waren in het bezit van een van hun spelers die in Oostenrijk op de lange latten stond. Op dat moment bekroop ook Piet het gevoel dat deze skiër weleens de ‘krullebol’ kon zijn… Hij wist dan ook niet hoe snel hij Ivo moest adviseren de wedstrijd gewoon door te laten gaan. Scheidsrechterspasjes, rijbewijzen, paspoorten, alles was goed.
Want: we roken onze kans. Niet alleen vanwege het kennelijke ontbreken van de ‘krullebol’ (tenzij hij inderdaad kaal geschoren was maar dat bleek niet het geval), maar ook omdat we aan een opmerkelijk goede reeks bezig zijn, voor zover je daar bij twee duels van kunt spreken. De 3-2 nederlaag tegen Esch Stars 1 (had 3-1 zege kunnen zijn) en daarna de 3-1 zege bij Rosstars 2 hadden ons nieuwe moed gegeven en ruim naar de voorlaatste en tiende plek geleid. Maar we wilden meer, ook tegen de nummer drie.
We hadden een mooie selectie van 10 man dus aan gebrek aan manschappen kon het niet liggen. We begonnen met routine op spelverdeling (Slep en Jos the Boss), geweld en tactisch op het midden (Benson en Roberto) en hard en handig (Robje en Rich) op buiten. Op de bank een sterke mix van dat alles met Schimansky, Kök’n Jos, Johan the Man en Piet. Die eerste set werd meteen een thriller. Lange tijd dreigden we het onderspit te delven maar we toonden veerkracht en met een door gelegenheidscoach Piet verstevigde muur in de slotfase als blokkering aan het net (de lange Johan the Man verving de iets kleinere Jos the Boss) werd zodanig Polstars afgeschrikt dat ze zelfs fout gingen serveren en uiteindelijk met 26-24 klop kregen.
Zo, de eerste set was binnen en indachtig de tactiek tegen Rosstars van toen de gelegenheidscoach Kök’n Jos (die zelfs na de verloren eerste set de ploeg intact liet, met succes) zette Piet de basis van de eerste set weer in het veld. Dat pakte dit keer niet helemaal goed uit, we verloren de set met 25-19 en dus werd er in de derde set wat meer gewisseld. Johan the Man kwam voor Benson en Kök’n Jos voor Roberto terwijl Piet de plek van Slep innam. De ommekeer kwam er niet gelijk mee, al was de verliezende marge dit keer geminimaliseerd tot twee: 23-25.
Goed, 2-1 achter maar dat lieten we niet op ons zitten. Met onder meer Slep voor Jos the Boss gingen we de strijd opnieuw aan en met succes: de derde set werd een eclatante 25-18 zege en dus was er een vijfde set nodig. Intussen onder leiding van Marleen die Ivo had afgelost gingen we daarin vrolijk door op basis van een sterke teamgeest en slaagden erin om de set met 15-12 en daarmee de wedstrijd met 3-2 te winnen. De tweede achtereenvolgende en de derde zege van het seizoen was een feit en dat nog wel tegen de nummer drie!! We staan daarmee ineens in punten (17) op gelijke hoogte met de nummer negen van de ranglijst Harambee, al hebben die nog wel een duel tegoed. Naar beneden kijken we niet meer (Twente’05 staat intussen op 8 punten achterstand), the only way is up!!!!