Ook Michel Schoppmann kiest voor Wevo’70

michelschoppmannHet is nog niet gedaan met het goede nieuws over de invulling van de trainersposten voor komend seizoen. De technische commissie is bijzonder verheugd te kunnen melden dat Michel Schoppmann Wevo’70 heeft uitgekozen om hier jeugd te gaan trainen.
Oldenzaler Michel Schoppmann is op dit moment nog trainer van het eerste vrouwenteam van Twente’05 in Enschede dat uitkomt in de tweede divisie, een niveau hoger dus dan ons damesteam. Hij heeft echter in december al aangegeven na vier zeer succesvolle jaren, waarin hij de ploeg van de promotieklasse naar de tweede divisie leidde, te vertrekken uit Enschede. De reden is tweeledig: enerzijds vindt hij het tijd worden voor een ander gezicht voor het team en anderzijds kan hij door verandering van werk niet ieder weekend meer met een team op pad.

Doordat hij al vroeg had aangegeven te stoppen bij Twente’05, kon hij goed afwegen welke club hij zou kiezen. Want die stonden in de rij voor de trainer die zijn sporen heeft verdiend in vooral ook het trainen van jeugd. Hij is bovendien in het bezit van het hoogste trainersdiploma en zou zelfs eredivisie mogen trainen. Hij was in het verleden ook assistent van Jan Berendsen bij het eredivisieteam van (toen nog) Pollux. Trainers van het niveau en met de kennis van Schoppmann zijn dun gezaaid, geen wonder dat er veel belangstelling voor hem was. Dat hij niettemin heeft gekozen voor Wevo, zegt veel over onze club en onze talenten. Wanneer een trainer als Michel Schoppmann er geen brood in had gezien, was hij er niet aan begonnen.