H2: 3 verslagen (1 van what’s app), superserie gestopt maar geen nood

Wevo heren 2

Wevo heren 2

In het laatste verslag van de mannen van Heren 2 werd de uitstekende start van 2013 gememoreerd. Op slechts een nipte nederlaag ten beginne, volgden twee zeges op rij. Rosstars (3-1) en Polstars (3-2) hadden het nakijken. Daardoor was afstand genomen van de nummer laatst Twente’05 maar nu we de smaak te pakken hadden, wilden we door.

De eerstvolgende wedstrijd was doordeweeks in de krokusvakantie tegen De Kater. Aan de vorige ontmoeting hadden wij een lichte kater overgehouden. Niet eens zozeer door de nederlaag alswel door het wat irritante gedrag een hunner. Dat moest dus even rechtgezet worden, al was de omgeving niet bepaald ons favoriete onderkomen: de Diekmanhal te Enschede.

Doordat de schrijver dezes ten tijde van deze ontmoeting in de Italiaanse bergen vertoefde ter gelegenheid van een skivakantie en het beloofde verslag van een wel aanwezige speler uitbleef, volgt nu een samenvatting aan de hand van de What’s App groep van H2.

whatsapp

 • Speler Kök’n Jos: Jaaaa, hier live verslag vanaf de bank, na een moeizame start met een behoorlijke achterstand 22-17 1e set gewonnen met 25-22!!!
 • (De niet aanwezige trainer) Laurens: Ha ha, dat is nog spannender dan wachten op de uitslag. Keep on doing THE good work.
 • Speler Kök’n Jos: We gaan door in de tweede set, met 8-0 voor.
 • (De niet aanwezige trainer) Laurens: Kill en attack. Laat ze niet ontsnappen zit er bovenop.
 • (De niet aanwezige speler) Dennis the Menace: Biet ze in de kuut’n
 • Speler Kök’n Jos: Voor met 19-14
 • 2e set in the pocket 22-25 er is goed geluisterd na de training van dinsdag en er wordt gewerkt!!!
 • (De niet aanwezige trainer) Laurens: Ik zeg pak de derde ook meteen dan krijg je de vierde gratis zijn ze stuk gespeeld. Simpel houden focus op de rallybal en aanvallen waar mogelijk
 • Speler Rich: we hebben naar de trainer geluisterd en ook de derde set gepakt!!!
 • Gaat nu net iets te snel: 7-1 achter
 • (De niet aanwezige trainer) Laurens: Nu even de concentratie vasthouden tempo hoog en inpakken die punten
 • Nu op inzet en wilskracht
 • En….. wat is het geworden de laatste nog meegepakt? Een mooie overwinning is het zo wie zo. Top gedaan mannen. Petje af.
 • Speler Jos the Boss: Nou ja, de laatste set was net niet.  Overduidelijk 25-8! Maar ja, wel 4 punten in de pocket, yess!!
 • (De niet aanwezige trainer) Laurens: Felicitaties aan iedereen. Eer na werken, de inzet op de training wordt nu toch beloond. Super gedaan. Proost.
 • (De niet aanwezige speler) Dennis the Menace: Mooi doan, kerl’s!
 • (De net van het diner in een Italiaans bergrestaurant zonder WiFi teruggekeerde speler) Piet op het moment dat hij in zijn kamer wel weer WiFi had: Net terug van 1km klimmen te voet tegen 22 procent. Maar zo’n bericht doet alle pijn in de longen en benen vergeten. Top, top, topperssss!!!!!!

Tot zover de what’s app verslaggeving van dit duel…

De week erna wachtte weer een thuiswedstrijd en wel tegen de hekkensluiter Twente’05, de ploeg die wij niet zo heel lang geleden nog gezelschap hielden maar die we intussen op respectabele afstand hadden gezet. Het plan was natuurlijk om die afstand nog iets groter te maken.

Welnu, over die wedstrijd valt eigenlijk niet zo heel veel te zeggen of het moest zijn dat we het de eerste set wel een beetje spannend maakten door pas heel laat bij de les te zijn. Uiteindelijk waren we dat wel en daarna was het eigenlijk vrij vlot gesneden koek: de eerste 4-0 en dus de eerste vijfpunter van het seizoen was een feit!!

Afgelopen vrijdag wachtte dan de uitwedstrijd tegen de koploper en aanstaande kampioen, Dynamo Tubbergen 1. We waren benieuwd of we ons herwonnen elan en zelfvertrouwen ook als succesvol wapen zouden kunnen inzetten in de Verdegaalhal. We hebben het geprobeerd en bij vlagen lukte dat ook heel aardig, ware het niet dat de servicedruk en het hoge aanvalstempo van de tegenstander ons te machtig was. Daar vermocht ook onze vertragingstactiek niets aan verhelpen deze keer. Resultaat: opnieuw een 4-0 maar dit keer in ons nadeel…

Ons zelfvertrouwen en gemoed had er echter niet onder geleden en na het duel gingen we nog maar even kijken of we het door de blessure van Kelly enigszins gehandicapte D1 nog een mondje konden helpen in hun strijd met de ploeg in topvorm, Dynamo 2. Helaas, we hebben ons best gedaan maar ook het nadrukkelijk de scheidsrechter wijzen op een arbitrale dwaling (hij zag een achterspeelster die de bal op ongeoorloofde wijze over het net bracht over het hoofd, althans, hij realiseerde zich na ons protest dat hij fout zat maar was te eigenwijs om het toe te geven) in de laatste spannende set mocht niet baten. Ook de vrouwen verloren met 4-0.

Enfin, het slot was minder, de superserie is ten einde maar wij zien het slechts als onderbreking. Volgende taak: over 14 dagen thuis winnen van Apollo 8!!!